03 oktober 2017

Snel internet voor iedereen

Snel internet voor elke boerderij, vereniging en inwoner, het is eindelijk zo ver! Na herhaaldelijk ons sterk te maken voor snel internet voor iedereen in Koggenland is het gelukt. In 2018 wordt hopelijk de eerste schop in de grond gezet om glasvezel neer te leggen; daar waar er behoefte naar is!

Glasvezel is een internetverbinding die gebruik maakt van dunne glasvezelkabels. Informatie wordt met hoge snelheid door de kabels verstuurd, waardoor je razendsnel en betrouwbaar kunt internetten. Duizenden inwoners in de buitengebieden van Koggenland zijn hiermee geholpen.

De schop in de grond

In de afgelopen jaren heeft onze partij zich steeds sterk gemaakt voor snel internet in onze hele gemeente’, aldus fractievoorzitter Nico Bijman. ‘We zijn dan ook zeer verheugd dat ook onze agrariërs, verenigingen en inwoners in het buitengebied aan kunnen sluiten op het snel internet. Dit was een belangrijke speerpunt in ons verkiezingsprogramma en tevens van de coalitie', benadrukt de voorman van de partij. CDA realiseert zich dat er nog letterlijk veel schoppen de grond in moeten, maar is blij met deze stap vooruit!

Verenigingen en agrariërs geholpen

Glasvezel is ook noodzakelijk voor onze melkveehouders en agrariërs. Bedrijven en verenigingen kunnen zich ook aansluiten, zodat zij tevens gebruik kunnen maken van snel internet.

Hoe verder?

De contractant E-Fiber gaat inventariseren waar behoefte is in 2018. Aansluitkosten zijn er niet, echter worden pakketten inclusief internet, televisie en telefonie aangeboden. Bij genoeg aanmeldingen en interesse worden de kabels aangelegd. E-Fiber zal alle werkzaamheden verrichten en draagt daarmee het volledige risico.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.