31 januari 2014

Arie Schouten, onze fractievoorzitter, stelt zich aan u voor

Mijn naam is Arie Schouten. Ik ben 62 jaar en woon  op de boerderij in Nibbixwoud  waar ik geboren en getogen ben. 38 jaar geleden ben ik getrouwd met Marga. Wij hebben drie kinderen, die ondertussen hun eigen weg hebben gevonden. Maar regelmatig komen zij  bij ons met de 4 kleinkinderen en zorgen dan voor de nodige reuring.

Al geruime tijd zet ik me in voor het CDA en het bestuurlijke werk: 13 jaar wethouder in Wognum en de laatste 2 periodes was ik fractievoorzitter in de gemeente Medemblik.

Na verschillende keren lijsttrekker te zijn geweest, heb ik nu het stokje overgegeven; het is goed om de vlag over te dragen aan een volgende generatie, maar ik wil me wel blijven inzetten voor het CDA.

Ook op de boerderij is er een wisseling van de wacht geweest; onze zoon en schoondochter  zorgen nu voor de dieren en het land. Maar ik ben nog elke dag  te vinden op de boerderij om waar nodig de jonge boer een handje te helpen.

Ik heb het altijd boeiend gevonden om naast het werk op de boerderij bestuurswerk te doen. Sinds 2007 ben ik voorzitter van LTO Noord afdeling Westfriesland. Daarnaast maak ik tijd voor hobby’s: ik ben lid van de toneelvereniging en ik voetbal bij SEW-veteranen. Dat is niet alleen ontspannend, maar dan hoor je ook wat er leeft in de gemeente.

Belangrijk:   

1. Verkeersveiligheid (fietsroutes)

2. Ruimte om te ondernemen

3. Goed kernenbeleid (maatwerk en communicatie)

 

Arie Schouten

Nummer 6, lijst CDA Medemblik

Twitter:@CDArie

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.