21 januari 2014

Claudia Selders-Kroezen, kandidaat nr 7, stelt zich voor

Mijn naam is Claudia Selders-Kroezen. Vrijwel mijn hele leven woon ik in de gemeente Medemblik. Eerst in de stadskern en al 17 jaar in Opperdoes. Ik ben getrouwd met Johan en samen hebben we een zoon en een dochter.

Toen mij deze zomer werd gevraagd of ik raadslid zou willen worden, hoefde ik er niet lang over na te denken. Ik wil me graag inzetten als volksvertegenwoordiger voor de samenleving waar ik met plezier en een veilig gevoel woon. Uiteraard bereid ik mezelf zo goed mogelijk voor op deze verantwoordelijke taak. Al geruime tijd volg ik fractie- commissie- en raadsvergaderingen om op de hoogte te zijn van actuele zaken. Ook volgde ik een cursus voor kandidaat raadsleden om theoretische kennis en praktische vaardigheden op te doen. Mijn opleidings- en werkervaring zijn divers. Ik ben ervan overtuigd dat deze kennis ook zal bijdragen aan een goed raadlidschap.

Wie mij kent weet dat ik veel belang hecht aan een goede ontwikkeling van kinderen en jongeren in het algemeen en van de meer kwetsbaren in het bijzonder. De afgelopen 10 jaar heb ik mij daar onder andere voor ingezet als bestuurslid van de peuterzaal, hulpouder bij taalondersteuning en ouderraadslid van de basisschool. Het is onze verantwoordelijkheid dat het de jeugd goed gaat. Dan kunen zij straks met zelfvertrouwen de samenleving verder ontwikkelen.

Juist door oog te houden voor belangrijke details, wil ik het overzicht houden en daardoor helpen om u goed te vertegenwoordigen. Zeker met de nieuwe taken voor maatschappelijke ondersteuning, (jeugd) zorg en de betrokkenheid bij passend onderwijs is het belangrijk dat de gemeente goed zorgt voor haar inwoners.

De toekomst biedt hierbij een uitdaging en vraagtom duidelijkheid. Ik ga voor duidelijkheid.

Claudia Selders-Kroezen

[email protected]

@seldeskroezen (twitter)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.