15 januari 2024

Column Claudia: roepende in de woestijn

Roepende in de woestijn 

Ga jij dit nieuwe jaar in met vertrouwen in de politiek, of voel je jezelf vaak een roepende in de gemeentelijke woestijn? Ik denk het antwoord wel te weten. En ik begrijp het ook.   

Natuurlijk bepalen raadsleden de (financiële) kaders en controleren ze het beleid en jaarcijfers. Maar we zijn eerst en vooral volksvertegenwoordigers. We zijn allemaal inwoners van deze gemeente die op de een of andere manier het vak van raadslid zijn ingerold. 

Wij hebben zelf ook divers samengestelde gezinnen met (klein)kinderen die extra zorg nodig hebben. Ook wij zijn op zoek naar een passende woning. Wij zijn vrijwilliger en wij werken. Vaak wonen we al heel lang in onze gemeente of zijn hier zelfs geboren en getogen. 
Met de kennis en (levens)ervaring van alle 29 raadsleden, én de 16 commissieleden, zijn we dus op de goede weg om ‘het volk van de gemeente Medemblik’ te vertegenwoordigen.  

Maar we weten natuurlijk niet alles. Dus het is goed dat iedereen bij de raadscommissie kan komen inspreken. Helaas is dat vaak op het laatste moment, dus vlak voordat de hamer tijdens de raadsvergadering een besluit bevestigt. Dat vind ik jammer. En weet je, wij weten meestal niet ver van te voren wat er (in een buurt) speelt maar jij wel.  

 

Alle partijen en ook individuele raads- en commissieleden zijn te vinden. Bij jou in het dorp of de stad. Op de gemeentelijke website en die van hun partij. Op sociale media en in dorpskrantjes. Als je ergens mee zit, wacht dan niet af. Neem gewoon contact op, daar zijn we voor. 
We staan maar een belletje of berichtje verderop. Zo groot is woestijn Medemblik niet

Ik wens je een mooi nieuw jaar waarin je gezien en gehoord wordt, ook door de politiek.  

Hartelijke groet, 

Claudia Selders-Kroezen 
Raadslid CDA Medemblik 

[email protected] 
Raadslid Claudia 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.