01 april 2020

Column Saskia: Verspreiden en doorgeven

Op het moment van schrijven zit ik thuis met mijn drie kinderen vanwege het coronavirus. De kinderen mogen niet naar school. Ik zit na te denken hoe ik deze drie weken ga invullen met mijn jongens. Want ja, eerlijk is eerlijk: het is niet niks!

 

Al snel krijg ik een berichtje van de leerkracht van mijn oudste zoon. De juf heeft al de nodige voorbereidingen getroffen. Er staat een weekprogramma klaar en morgen kan ik de werkschriftjes ophalen van school, zodat ik thuis met mijn kind aan de slag kan.

Vervolgens krijg ik een app berichtje, waarin iemand aanbiedt om op te passen omdat ze vrij is van stage en school. Ze geeft aan dat ze zich nuttig wil maken en stuurt het berichtje aan velen door.

Ondanks de vreselijke situatie waarin er heel veel onzekerheid heerst, ontstaan er dus mooie sociale dingen. Zo las ik ook een leuke actie van Buurtzorg Medemblik. Zij vragen kinderen een tekening te maken voor cliënten en inwoners uit Medemblik (en omgeving), die noodgedwongen thuiszitten. Een prachtig initiatief! Laten we hopen dat dit positieve gedrag wordt verspreid en wordt doorgegeven in onze gemeente. Dat dit positieve gedrag de hele wereld overgaat. En niet alleen voor vandaag of morgen maar voor maanden en jaren. Heel, heel veel jaren. Of wat mijn kinderen zeggen: “mam…tot ontelbaar!”

 

Saskia Schouten – Spijkerman

Raadslid CDA Medemblik

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.