07 maart 2014

Even voorstellen, Anita Wakelkamp-Velzeboer, kandidaat nummer 2

 Het is een eer om eerste dame en op nummer 2 van de CDA-lijst te staan en ik ben dan ook super gemotiveerd. Ik hou van korte lijnen, snelle procedures en duidelijkheid.

 

De uitvoering van de nieuwe taken op het terrein van zorg, welzijn, werk en inkomen is waar ik me wil voor inzetten. Gemeenten zijn vanaf 2015 verantwoordelijk voor ondersteuning van inwoners die thuis niet op eigen kracht voor zichzelf kunnen zorgen en voor de uitvoering van jeugdzorg. Bij de overdracht van deze taken vanuit het Rijk worden gemeenten fors gekort op de budgetten. We moeten deze veranderingen goed organiseren en goede kaders vaststellen. Dat moet in goede samenwerking met partners in de zorg en onze inwoners die nu of in de toekomst zorg nodig hebben. Dus goed luisteren naar de knelpunten die nu worden ervaren en gelijktijdig bedenken hoe we de zorg efficiënt en betaalbaar kunnen houden. Belangrijk daarbij is dat inwoners zelf hun eigen zorg kunnen blijven inkopen en regelen met het persoonsgebonden budget. Een instrument dat zorg op maat en in de eigen omgeving mogelijk maakt.

 

Leest u meer hierover in ons artikel over zorg (zie archief nieuwsberichten) of op mijn persoonlijke pagina op deze site. Hier kunt u ook lezen waar ik me nog meer voor zal inzetten. Bijvoorbeeld behoud van voorzieningen in de kernen ten behoeve van de leefbaarheid, verkeersveiligheid en stimulering van werkgelegenheid in onze regio.

 

Anita Wakelkamp-Velzeboer

[email protected]

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.