16 oktober 2021

Huilen

HUILEN

Wie het dekkingsplan in de begroting van de gemeente leest wordt niet vrolijk. Liever gezegd, erg verdrietig. Als CDA zien we veel voorstellen van het college met lede ogen maar wij willen echt níet bezuinigen op preventie, sport en cultuur.

Maandagavond bij de eerste bespreking van de begroting door de raadscommissie waren veel, heel veel insprekers. Verdrietig, boos en geïrriteerd door de voorgenomen bezuinigingen hadden zij de moeite genomen om naar Wognum te komen. Topsport, sport voor jongeren, voor ouderen en mensen met een beperking, muziekonderwijs op school en bij de fanfare, vrijwilligers die met hart en ziel hun vrije tijd investeren in cultuur en het behoud van samenzijn in de dorpen. Zij spraken namens meer, veel meer mensen dan zichzelf.

Gisteravond had de portefeuillehouder nog aanvullend slecht nieuws; de provincie had de begroting al bekeken en niet volledig bevonden. Er komt dus een aanvullende informatienota; wij zien dat als een officiële bijlage bij de begroting. Daar komt iets in over nieuw beleid en wettelijke taken. Zaken die ook geld gaan kosten…

Voor ons is echter zeker; wij willen als CDA de komende jaren niet bezuinigen op:

#preventie

#cultuur

#sport

En dat moet wel ergens van betaald worden. Eerlijk verdeeld over de meeste inwoners, niet alleen mensen die toevallig een hond hebben extra belasten. Wij komen daarom met een voorstel om de OZB iets verder te verhogen. Niet leuk, maar wel nodig om de #vitaliteit, #creativiteit, #leefbaarheid en ook de #gezelligheid in onze gemeente te behouden.

Tot slot,

Dat nieuwe beleid wat nu ontbreekt heeft vast ook te maken met de gemeentelijke gebouwen; het accommodatiebeleid. Dat zorgt al heel lang voor veel onrust, in onze samenleving en in de raadszaal. Onrust die we -zeker in deze tijd- best kunnen missen…

Ed Meester, Saskia Schouten - Spijkerman, Els van den Bosch, Claudia Selders-Kroezen, Simon Commandeur en Piet Ligthart.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.