11 december 2015

Column Anita: Investeren in onze economie

Speerpunt van het CDA is een economisch sterk Medemblik. Een gezonde economie in onze gemeente zorgt voor (behoud van) werkgelegenheid en laat mensen meedoen in onze samenleving. Onze ondernemers zijn vaak belangrijke sponsoren van sportieve en culturele activiteiten in onze kernen, dus ook voor de leefbaarheid in onze kernen is een gezonde economie belangrijk. Helaas kun je als lokale CDA niet in je eentje de economie van Medemblik verbeteren. We zijn sterk afhankelijk van hoe het met onze Nederlandse economie gaat. 

Neemt echter niet weg dat we zoveel mogelijk proberen te doen om Medemblik voor ondernemers aantrekkelijk te maken en te houden. Eerder dit jaar hebben we met andere partijen middelen beschikbaar gesteld zodat het Ondernemersfonds een goede start kan maken. Daarnaast hebben we bij de begroting 2016 afgesproken om meer geld te reserveren voor initiatieven om onze eigen economie te stimuleren. Dit om Medemblik goed op de kaart te zetten en te houden als aantrekkelijke gemeente om in te werken en te wonen. 

Met alleen middelen beschikbaar stellen kom je er niet. Je moet ook actief met onze ondernemers in gesprek gaan over waar ze tegen aan lopen en waar behoefte aan is in deze gemeente. Daarbij ben ik bij met de inzet van ons college, in het bijzonder onze wethouder Economische Zaken Harry Nederpelt. Hij pakt deze rol zichtbaar op en is vooral veel in gesprek met onze ondernemers en potentiële nieuwe werkgevers. 

Anita Wakelkamp-Velzeboer

raadslid CDA Medemblik, [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.