11 januari 2014

Karin Rood, nummer 11 van onze kandidatenlijst, stelt zich voor

Ik ben Karin Rood-de Haan en woon 38 jaar in Wognum. Als geboren en getogen Westfries voel ik me hier echt thuis.

Voor de komende verkiezingen heb ik me weer aangemeld als kandidaat. Weer, want ik heb al negen jaar in de gemeenteraad gezeten voor het CDA. Eerst in de gemeente Wognum en na de eerste fusie in de gemeente Medembli. De laatste vier jaar niet meer, maar in die jaren heb ik me ingezet voor het bestuur.

Waarom dan toch weer aanmelden voor de gemeenteraad?

Wij wonen in een prachtige gemeente met zeventien mooie, warme en leefbare kernen. Maar dat gaat niet vanzelf. De gemeente is groot, er gebeurt heel veel en het valt niet mee om alle kernen de aandacht te geven die ze verdienen. Vanuit de landelijke overheid komen steeds meer zaken naar de gemeente toe. Belangrijke zaken die de mensen persoonlijk raken. En dat in een periode waarin we allemaal doordrongen raken van het feit dat overal een kostenplaatje aan hangt en dat we het geld echt maar één keer kunnen uitgeven.

We moeten er voor zorgen dat onze maatschappij betaalbaar blijft, ook voor de generaties die na ons komen. Er moeten mensen zijn die zich hier voor in willen zetten. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen. Natuurlijk hebben we niet alles in de hand, er gebeuren veel dingen waar ook de gemeenteraad niets aan kan doen. Maar ook dan is er de verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat de gevolgen voor onze kernen zo goed mogelijk uitpakken.

Ik wil me inzetten voor onze gemeenschap en met uw stem kan ik dat doen in de gemeenteraad.

Karin Rood- de Haan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.