15 november 2015

Meer aandacht voor Toerisme

Het plan voor Strategisch toeristische marketing in de gemeente Medemblik is 12 november raadsbreed in de vergadering aangenomen. Binnen een jaar na het indienen van onze motie hierover, in samenwerking met D66 en GB, is het plan geschreven. Wij droegen het college op om een visie te vormen in overleg met alle betrokkenen en deze aan de raad aan te bieden. 

Onze wethouder Harry Nederpelt heeft hier veel energie in gestoken. Er is met veel betrokkenen uit de toeristische sector gesproken om te komen tot deze strategie. Ook is er gezorgd voor een duidelijke aansluiting met de thema's en doelgroepen van de Noord-Holland-Noord marketing ' Holland boven Amsterdam'. Zodoende kan het doel om meer bezoekers naar onze regio te halen en binnen 5 jaar tot de 10 meest aantrekkelijke regio's van Nederland te behoren bijdragen aan onze ambitie om meer toeristen naar Medemblik te halen. Uiteraard richt het plan zich op de watersport en waterrecreatie maar de intentie is uitgesproken om de focus te verbreden naar cultuurhistorie en de landschappelijke mogelijkheden van ons gebied. 

Wat het CDA betreft kan er in onze gevarieerde gemeente volop genoten worden. Kom met cruiseschip, schuit, stoomtram of op de fiets en blijf een paar dagen om te vissen, fietsen, varen en veel musea te bezoeken. Mooi Medemblik: er is hier zoveel te beleven. 

Ted de Lange

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.