06 juli 2020

Mona Keijzer in Noord-Holland | #ZetMonaOp1

MONA KEIJZER IN NOORD-HOLLAND
Kandidaat lijsttrekker #CDA Mona Keijzer bracht op zaterdag 4 juli een bliksembezoek aan Noord-Holland.

Om 8:45uur startte zij haar dag bij Theaterkerk Hemels in #Twisk met leden van CDA Medemblik. Cultureel ondernemerschap is een onderwerp dat helemaal bij Mona Keijzer past. In de gemeente Waterland was zij wethouder monumentenzorg en nu is zij staatssecretaris van economische zaken. Mona nam dan ook ruim de tijd om te luisteren naar de uitdagingen van cultureel ondernemers René Smit en Gerda Blom in deze corona-tijd.
Uiteraard kwam ook haar ambitie om lijsttrekker voor het CDA te zijn aan de orde. Met de CDA-leden ging zij onder andere ook in gesprek over haar visie op zorg en duurzaamheid.

Om 10:15uur stapte zij, samen met leden van CDA Purmerend en CDA Beemster, de stal binnen bij de veehouderij van de gebroeders Van Baar in West-Beemster. Tijdens het gesprek over de uitdagingen in deze sector werd haar kennis en kunde hierover, ook op internationaal niveau, duidelijk. Mona sprak uitgebreid over de toekomst van de landbouw met de gebroeders én met de zoon en zijn vriendin die het familiebedrijf willen voortzetten. (artikel Noordhollands Dagblad: reacties)


Mona Keijzer stond zaterdagochtend midden tussen de mensen en liet zien zeer betrokken, kundig, ervaren en ambitieus te zijn. Zij wil van het CDA weer een brede volkspartij maken. Vanmiddag brengt zij een bezoek aan Julianadorp en Den Helder. Vanavond om 20:00uur gaat zij in debat met Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt. Dit is te volgen via de livestream op www.cda.nl/live of via NPO Politiek24.

Stemmen kan vanaf maandag 6 juli 18:00uur tot donderdag 9 juli 12:00uur. Alle 40.000 CDA-leden hebben een stemcode ontvangen.

#WeesWijzerKiesKeijzer #ZetMonaOp1
#teamCDA #hartvoordesamenleving #zijaanzij

Namens CDA Medemblik waren aanwezig:
Wethouder Harry Nederpelt, raadsleden Els van den BoschSaskia Schouten - Spijkerman, Piet Ligthart, Raadslid Claudia, bestuursleden Gerard KuinMichel Kuin en leden Karin Rood - de HaanArie SchoutenTheo Van Eijk, Peter Bot-Severijns, Lia Bot-Hoedjes, Piet Bot, Mariëtte Kerckhaert, Kees Botman en Nelleke Lubach. Ook raadslid Karin Bakker van CDA Drechterland was aanwezig. Last but not least wethouder Eveline Tijmstra, bedankt voor de 'link' naar deze prachtige locatie. Dank aan Claudia Selders-Kroezen voor de organisatie!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.