16 februari 2022

PROFESSIONELE HUISKAMER

De Huiskamer van Enkhuizen.

De sfeer van thuis en toch professionele zorg ontvangen, middenin de stad. Hoe fijn is dat! Je kunt wandelen naar de buurtsuper en de havens, een spelletje doen aan de keukentafel, samen koken en zelfs klanten in de eigen winkel bedienen. Net wat bij jou past en onder begeleiding van een professional.

Saskia, Els, en Claudia zijn in gesprek gegaan met de eigenaresse en weten nu alles over de voorgeschiedenis en de plannen voor de toekomst. 
Dit initiatief is zo’n zeven jaar geleden gestart in Enkhuizen en al een paar jaar in Medemblik gevestigd. Eerst in de Bagijnhof en nu op de Nieuwstraat.

Zo’n onderneming komt natuurlijk niet zomaar van de grond. Het start met een gevoel en dan volgt heel wat papierwerk, het behalen van certificaten en voeren van veel gesprekken voordat het gerealiseerd kan worden. En de controles blijven want zorg wat door de gemeentes wordt betaald moet natuurlijk wel aan bepaalde eisen voldoen. Gelukkig is dat bij de Huiskamer van Enkhuizen prima in orde. Om bij het gevoel te blijven draait de eigenaresse zelf ook regelmatig gewoon mee. Je start zo'n zorgonderneming nu eenmaal niet omdat je dol bent op administratie. Het gaat om de mensen.

De Huiskamer van Medemblik is een prachtige mogelijkheid, voor degene die hulp nodig heeft en voor mantelzorgers die hierdoor ook af en toe de zorg uit handen kunnen geven. Hier ben je in goede handen wanneer dat nodig is.

Na afloop overhandigde Saskia ons, inmiddels traditionele, relatiegeschenk; een knijperbak van Hof van Bohemien. Marjan, dank voor de gastvrijheid en het open gesprek! Meer informatie www.huiskamervanenkhuizen.nl 

En omdat we alle drie in een ‘uithoek’ van de gemeente wonen (Nibbixwoud, Andijk en Opperdoes) en elkaar nog steeds vooral alleen maar digitaal zien, gingen we na afloop koffiedrinken bij Locals Grand Café. #GemeenteMedemblik #MetEenFrisseBlik #Zorg

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.