21 november 2021

SPORT!

Op 29 oktober waren raads- en commissieleden van Gemeente Medemblik uitgenodigd om (opnieuw) kennis te maken met Team Sportservice West-Friesland. In de begroting wordt voorgesteld het gehele subsidiebedrag voor sport te schrappen. Wij zijn het daar niet mee eens en gingen dus graag op de uitnodiging in!

Met medewerking van Radboud Inline Skating - Inline Skating West-Friesland lieten zij ons het belang van top- en breedtesport zien én beleven!

Na een korte interactieve presentatie in de nieuwe kantine van MFA De Muiter in Medemblik mochten wij kijken bij drie activiteiten. Een beweegles van de #Nieuwkomersklas bij De Muiter, een les bewegingsonderwijs van leerlingen van de #Mariaschool in gymzaal De Munt. In gesprek bij #Valbrug over een nieuw initiatief: beweegles voor ouderen.

Stuk voor stuk waardevol, waarbij de waarde veel verder gaat dan 'alleen maar' bewegen. Deze en de vele andere activiteiten die er zijn zorgen voor meer zelf vertrouwen, respect voor en verbinding tussen mensen!

Om de ochtend sportief af te sluiten mochten we onder begeleiding van de zeer bevlogen Karin en Rick Schipper van Radboud op skeelers terug naar het startpunt. Deze grootste skeelervereniging van Nederland zet zich in voor topsport maar is voor iedereen toegankelijk. Juist om iedereen die dit een leuke sport vindt in beweging te krijgen en houden!

Jantine Kloppenburg, Nicolette Bijlstra, Björn Schouten, mw. Dijkstra, Marco, mw Langedijk, Karin en Rick Schipper, enorm bedankt voor jullie tijd, betrokkenheid en bevlogenheid!

Namens CDA Medemblik,

Raadslid Claudia Selders-Kroezen, Saskia Schouten - Spijkerman namens Groenlinks Medemblik George van Keulen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.