11 april 2016

Ted wil meer fietsers langs kasteel Radboud

Het nieuwe Natuur- en recreatieplan van het Recreatieschap West-Friesland geeft invulling aan de regionale ambitie van West Friesland op het vlak van natuur, landschap en recreatie voor de komenden tien tot vijftien jaar. Het laten opvallen van alles wat het land achter de Omringdijk te bieden heeft. Dat de bewoners - en daarmee ook de toerist - nog meer van de eigen omgeving en kustlijn gaan genieten. Recreatie van bewoners in hun eigen regio is een grote economische factor in de regio. Zo draagt de regiebewoner bij aan de draagkracht van het midden- en kleinbedrijf (MKB) en de lokale voorzieningen (bron: recreatieschap). 

Een van de ambities van het Recreatieschap is om bestaande fietspaden met elkaar te verbinden en te optimaliseren. Een bestaand fietspad is die nu vanaf Onderdijk parallel loopt aan de Oosterdijk langs het Vooroever, waarbij je de dijk moet oversteken en via de Vlietsingel naar het centrum van Medemblik fiets (ook andersom). Het zou mooi zijn om langs Vooroever, Regatta Zeilcentrum kasteel Radboud en de Pekelharinghaven te fietsen. 

Langs de prachtige plekjes van Medemblik! Het CDA ziet kansen en wil echt actief opstellen om de bestaande fietspaden met elkaar te verbinden en te optimaliseren. Een optimale veilige fietsverbinding die wel langs deze pareltjes gaat en waarbij je niet hoeft over te steken, maar langs de Vooroever rechtdoor kan blijven fietsen. Dat is ook het uitgangspunt van het recreatieschap West Friesland, simpel en doeltreffend. 

Ted de Lange, raadslid CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.