08 juni 2019

TINY HOUSE pionier Marjolein in het klein zet de deur voor ons open!

Op vrijdag 7 juni organiseerde Saskia Schouten een werkbezoek naar een Tiny House.

Marjolein woont sinds mei 2016 in Alkmaar en is ambassadeur voor de Tiny House movement in Nederland. Het is haar missie om Nederland bekend te maken met de filosofie achter de beweging en het wonen in de duurzame kleine huisjes op meer plaatsen mogelijk te maken. Afgelopen vrijdag werden CDA Medemblik en CDA Alkmaar hartelijk ontvangen om een kijkje te komen nemen in haar kleine huis.

Een Tiny House is een handig verpakt full-time bewoonde woning op wielen van max 50m2. Een klein huisje dus, zonder overbodige spullen. Er is een zithoek, een keuken, toilet, douche en bureau. Het is er allemaal net groot genoeg. Onbenutte ruimte is er niet. Het huisje is van Marjolein vrijwel geheel zelfvoorzienend. Marjolein is blij als de zon schijnt (stroom) maar ook als het regent (water). Het hemelwater is de douche, het spoelwater van de toilet, het was- en drinkwater. Marjolein: “Je leert de natuur nog meer te waarderen. Als je woont in een Tiny House draait het vooral om de filosofie: genoegen nemen met genoeg en een leven creëren dat draait om dat wat werkelijk belangrijk is. Door te wonen in een Tiny House creëer je ruimte voor het opbouwen van relaties, om de natuur in te trekken en ervaringen op te doen.”

Voor ons heeft dit bezoek veel kennis en inzichten opgeleverd. Het was dan ook zeker de moeite waard om daadwerkelijk een kijkje te mogen nemen in deze ‘Tiny House keuken’.

Hartelijk dank voor de gastvrijheid, Marjolein!

Wil je meer weten ➡️ Marjolein is actief op social media en heeft een eigen site: marjoleininhetklein.com en ook op Medemblik Actueel is meer te vinden over dit werkbezoek.

Aanwezigen CDA:
Ed Meester - fractievoorzitter Medemblik
Els van den Bosch - raadslid Medemblik
Raadslid Claudia - raadslid Medemblik
Saskia Schouten - Spijkerman - raadslid Medemblik
Gerard Kuin - bestuursvoorzitter Medemblik
Petra van Ollefen - AB-lid Hoogheemraadschap Hollands NoorderKwartier
Jan Nagengast - ex-wethouder en initiatiefnemer TinyHouse Project

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.