04 november 2018

Verbinders verliezen van individualisten

Tijdens de raadsvergadering van 1 november is er veel geld uitgegeven. Het voorstel voor het nieuw te bouwen ZWEMBAD haalde het en mag voor maximaal 12 miljoen euro worden gerealiseerd. Wél met de (duurdere) duurzaamheidsvariant “Nul op de meter”. En dat is op zijn minst bijzonder te noemen; partijen stelden dat er door het college zomaar voor de vuist weg begroot is. Het CDA is die mening niet toegedaan maar we zijn tevreden met het resultaat.

Dan het DORPSHUIS in Abbekerk waarbij de overgrote meerderheid zonder blikken of blozen de meest gewilde en uiteraard duurste variant koos. Daarmee stellen zij het college voor een grote uitdaging want die mag een kleine 3 miljoen euro gaan zoeken in de begroting. De hier dominante partijen vonden het blijkbaar bij dit voorstel niet nodig om een maximum bedrag op te nemen. Het CDA achtte het oorspronkelijke voorstel niet rijp voor besluitvorming, want het vond geen enkel draagvlak en bovendien conflicteert het nu geamendeerde besluit volop met het integraal huisvestingsplan (IHP) voor de schoolgebouwen in onze gemeente.

Dan de door het college voorgestelde verhuizing van TENNISVERENIGING De Kaag in Wervershoof. Twee weken geleden was er een minieme meerderheid maar tijdens de raadsvergadering bleek een eenmansfractie als een blad aan een boom omgedraaid te zijn. Een bittere pil voor sportend Wervershoof, want deze kans komt nooit meer terug. Bovendien verdwijnt een mogelijk mooie inbreilocatie voor woningbouw nabij het Kagerbos. Het is jammer dat we de tegenstanders van dit prachtige plan niet hebben kunnen overtuigen.

De verbinders verliezen het van de individualisten. Voor de CDA-fractie was het een teleurstellende avond maar ook dat is politiek. We balen stevig maar pakken de draad weer op richting de begrotingsbehandeling volgende week 8 november. Er komt een stortvloed aan moties en amendementen aan, dus we hoeven niet stil te zitten.

Fractie CDA Gemeente Medemblik

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.