2. Harry Nederpelt

Mijn naam is Harry Nederpelt. Ik ben 45 jaar, geboren en getogen in Wognum. Ik ben getrouwd met Tanja. Samen hebben we 3 kinderen. 

Actief bezig zijn met het eigen dorp en de eigen gemeente was 7 jaar lang een hobby, toen ik actief was als raadslid. Inmiddels ben ik 8 jaar wethouder. Dit bijzondere en mooie ambt wil ik graag nog 4 jaar uitoefenen.

 

Waarom CDA

Zelf kom ik uit een echt CDA nest, een vanzelfsprekende keuze dus. Ik ben opgevoed met deze normen en waarden. Nu ik 15 jaar actief ben voor het CDA in Medemblik, voelt dat nog steeds als mijn partij. Wat je binnen de politiek weinig meer ziet, is juist dat wat mij binnen  CDA Medemblik zo aanspreekt: VERTROUWEN, EERLIJKHEID, RESPECT EN OMKIJKEN NAAR ELKAAR. Ondanks de landelijke tegenwind voel ik mij thuis bij het CDA.

 

Ik zet mij in voor

De komende bestuursperiode wil ik mij vooral inzetten voor de gemeentefinanciën. En ik wil het thema duurzaamheid in de gemeente samen met de inwoners en ondernemers verder oppakken.

Voor de gemeentefinanciën was ik eerder verantwoordelijk. Wat mij betreft is een frisse blik nodig om zaken financieel weer op de rit te krijgen nadat een collega hier de afgelopen vier jaar mee bezig was. Zo kunnen we maatschappelijke doelen echt waar maken.

De afgelopen vier jaar heb ik mij bezig gehouden met duurzaamheid en een klein verschil gemaakt voor een land wat we door willen geven. Dit bouw ik graag verder uit.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.