Bram Broersen

Raadslid

Bram Broersen

e-mail: broersenbram@gmail.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/brambroersen/

Twitter: https://twitter.com/BramBroersen

Facebook: https://www.facebook.com/bram.broersen

Profielschets

Ik ben Bram Broersen, 31 jaar, geboren en getogen in Warmenhuizen en woonachtig in Tuitjenhorn samen met mijn vriendin Melissa.  Ik ben werkzaam bij de Rabobank Kop van Noord-Holland als accountmanager MKB. Dit houdt in het adviseren en financieren van bedrijven actief in het MKB.  In mijn vrije tijd sport ik graag en ben ik met van alles bezig. De laatste tijd is dit vooral met de politiek.

Ik ben opgegroeid op het agrarisch bedrijf van mijn vader en oom. Naast het bedrijf wonen betekende dat het werk er altijd was en je je bijdrage leverde. Hierdoor weet ik van jongs af aan wat aanpakken is. Er werd daarnaast van mij op alle gebieden meer verwacht en gevraagd. Denk daarbij aan flexibiliteit, pro-activiteit, verantwoordelijkheid en inzet. Voeg hieraan een grote dosis enthousiasme en authenticiteit toe en je komt bij mij uit.

Waarom stel ik mij verkiesbaar
Eigenlijk is de reden heel simpel:  ik wil echt iets doen en bijdragen aan de gemeenschap. Ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen en mijn steentje bijdrage aan het leven in onze mooie gemeente. Ik sta deze verkiezingen op plek 11 en dat is een spannende plek waar ik elke stem kan gebruiken. Hieronder zet ik uiteen wat mijn drijfveren en doelen zijn.

Waarom voor het CDA

Het CDA in Schagen is een partij die echt dingen voor elkaar krijgt en het is gewoon een leuke groep mensen uit de hele gemeente met veel kennis. Na een korte maar intensieve kennismakingsperiode heb ik gemerkt dat de mensen, de partij en de uitgangspunten goed bij mij passen.

De partij staat net als ik voor het nemen van verantwoordelijkheid naar vermogen en het goed doorgeven van de aarde aan toekomstige generaties. Ik wil hier in een aandeel in leveren door de gemeente  in een betere staat door te geven aan toekomstige generaties. Ook vind ik het belangrijk dat op het moment dat iemand hulp nodig heeft, hij of zij dit ook krijgt. Maar dit is niet vrijblijvend en het doel is om uiteindelijk weer, zoveel als mogelijk, op eigen benen te staan. Ik geloof namelijk dat dit beter werkt dan afhankelijkheid in stand te houden.

Wat wil ik bereiken in de gemeente

Als ik in de gemeenteraad kom dan wil ik er zijn voor alle inwoners in onze gemeente. Maar omdat focus belangrijk is heb ik een aantal punten waar ik mij in het bijzonder voor in wil gaan zetten. Dit zijn:

  • Vitale kernen waar voorzieningen op niveau zijn en blijven.
  • Meer woningbouw (koop en huur) in de hele gemeente.

  • Het MKB en Agrarische bedrijven de ruimte geven om te ondernemen en te groeien.

  • Een snelle en klantgerichte gemeentelijke organisatie.

  • Een duurzame gemeente.

Vitale kernen

Om dit te kunnen bewerkstelligen is het o.a. nodig dat er voldoende woningen worden gebouwd . In mijn omgeving merk ik dat deze behoefte groot is en dat is niet zo gek. We wonen in een prachtige gemeente waar de voorzieningen over het algemeen op peil zijn. Dit betekent dat veel jongeren en ouderen hier graag willen (blijven) wonen. Om ervoor te zorgen dat dit mogelijk is en zo deze voorzieningen op peil te houden, is woningbouw in alle categorieën onmisbaar. Ik wil doorgaan met de lijn die het CDA hierin richting provincie heeft getrokken en alle mogelijkheden benutten.

MKB

Vanuit mijn vakgebied ben ik dagelijks met ondernemers in gesprek en ik kom uit een familie waar het gros ondernemer is. Een bloeiend MKB is onmisbaar voor een vitale kern en gemeente. Zij zorgen voor activiteit, werkgelegenheid, sponsoring van evenementen en verenigingen en nog veel meer. Daarom vind ik het belangrijk om het MKB de ruimte te geven om te ondernemen.

Agrarische sector

In deze sector liggen mijn roots en het grootste deel van onze gemeente bestaat uit agrarische grond. De agrarische sector in Nederland is de beste ter wereld en de regio Noord-Holland Noord is daarbinnen de best functionerende Greenport. Hiermee kunnen we een grote bijdrage leveren aan de uitdagingen waar de hele wereld voor staat. In 2050 zijn er meer dan 9 miljard monden te voeden en daarvoor is een innovatieve en goed functionerende agrarische sector onmisbaar. Dit betekent concreet dat zij de ruimte krijgen om te groeien en dat innovatieve projecten worden gefaciliteerd. 

Een snelle en klantgerichte gemeentelijke organisatie

Wat bijdraagt aan een goed leef –en ondernemersklimaat is een gemeente die klantgericht is, ondernemers faciliteert en snel werkt. Hierbij hoort het nakomen van afspraken, eenvoudige aanvraagprocessen en toegankelijkheid. En als je er niet uitkomt dan wordt je vriendelijk en snel geholpen. Onderdeel van een klantgerichte gemeente is het plan van het CDA om elke twee jaar het bestemmingsplan voor de hele gemeente op te stellen, waarin alle plannen meegenomen worden. Dit betekent een kostenbesparing voor inwoners en ondernemers. Ik ga mij ervoor inzetten om dit te realiseren.

Duurzaamheid

Om de aarde en daarmee ook de gemeente beter door te kunnen geven aan volgende generaties is een duurzame gemeente van essentieel belang. In mijn visie ligt hier voor de gemeente vooral een stimulerende en faciliterende rol waarbij zij zelf het goede voorbeeld geeft. Denk aan LED verlichting in alle openbare verlichting en een elektrisch wagenpark.

Tot slot

Wil je hierover met mij van gedachten wisselen of heb je andere vragen, neem dan contact met me op. Ik kijk er naar uit om mij in te gaan zetten als jouw raadslid!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.