Co Wiskerke

Raadslid

Over Co: Echtgenoot van Lia, vader en opa. Woont sinds 1985 in de stadskern Schagen.  Sinds 2006 afwisselend fractie voorzitter en raadslid. Daarnaast deelname aan vele commissies en lid van het AB CDA Senioren NH.

Achtergrond: Na mijn schooltijd heb ik 40 jaar bij de Koninklijke marine gediend (Operationele Dienst en Inlichtingen Dienst). Binnen de marine vele vakopleidingen en marine Stafschool gedaan, en ten tijde van mijn plaatsing in de Haag bij de marinestaf aan de Open Universiteit politicologie gestudeerd. Alle wereldzeeën bevaren, een aantal buitenlandse plaatsingen gehad, en enkele vredesoperaties gedaan in respectievelijk voormalig Joegoslavië en Zuid-Soedan. 

Sinds mijn vertrek bij defensie en pensionering ben ik volledig beschikbaar voor anderen. Ik help graag mee en ben blij als ik het verschil kan maken. Ik zet mij in voor alle inwoners van Schagen. Als vrijwilliger bij TAS’82, Samen Vrienden, Veteranen comité, Wijkvereniging Groeneweg, bij de Ouderenbonden en de kerk.

Een hobby, heel belangrijk voor mij, is hardlopen en daarmee houd ik de fysieke- en geestelijke balans in evenwicht. Daarnaast organiseer ik evenementen w.o. de Schager Wijkenlopen en de Bevrijdingsvuurloop.  

Mooiste plekje van gemeente Schagen: De Markt en Slotplein waar volop gelegenheid is om elkaar te ontmoeten in de cafés en restaurants. Maar ook in de kerk, het Cultuurhuis Markt 18 met haar bibliotheek en theater. Gezelligheid, cultuur en folklore. En plek waar vele evenementen worden gehouden en wat de samenleving bindt. En om van de natuur, de rust en ruimte te genieten, de kust met haar prachtige strand, achterliggende duinen en bos.

Motivatie: Omdat ik als vrijwilliger veel mensen spreek, signaleer ik vaak kleine of grote problemen. Met praktische oplossingen kan de gemeente daar vaak bij helpen. Volksvertegenwoordiger zijn is een eervolle baan die je namens de mensen, je kiezers, mag vervullen. Mijn drijfveer is wat ik kan inbrengen of doen om iets beter te maken. Het gaat mij om het vinden van goede antwoorden op de zorgen van gewone mensen. Dat gaat over hun werk, de toekomst van hun kinderen en de zorg voor hun ouders. Het lukt regelmatig om ook echt wat voor hen te realiseren.

Ik zal mij als ‘senior’ wederom breed sociaal maatschappelijk in te kunnen zetten, maar in het bijzonder ook voor de senioren en ouderen, en daarbij richten op: wonen, ontmoetingsplekken, vervoer en zorg. Het CDA Schagen moet zorgen voor mensen die kwetsbaar en afhankelijk zijn. Omzien naar elkaar, dat is waar het om gaat!

Waarom CDA-Schagen: Voor het CDA Schagen begint politiek met de erkenning van maatschappelijk initiatief. Mensen, buurten, sportclubs en verenigingen, scholen, kerken,  zorginstellingen, bedrijven enz. Ze leveren allemaal een unieke bijdrage aan de samenleving. Het CDA Schagen zet in op betrokken inwoners om de onderlinge verbondenheid te versterken. Daar voel ik mij bij thuis. Vanuit een besef van verbondenheid tussen de generaties voelt het CDA Schagen zich geroepen tot zorg voor natuur en cultuur  die wij hebben geërfd van onze (voor)ouders en te leen van de mensen die na ons komen. Dat vraagt dat we verder kijken dan ons eigen belang en onze eigen tijd, ook op financieel gebied. Beheren en beheersen zijn niet voldoende. Om een betere samenleving achter te laten zijn creativiteit en innovatie nodig. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.

Levensmotto: ”Zorgen moet je doen, niet maken” en daarnaast “Samen kunnen wij meer”.

Contact:  Je kunt Co bereiken via

Tel. Nr. 06-51777836

Email: [email protected] 

Ik heb ook een persoonlijke flyer gemaakt. Interesse? Kikt u dan hier

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.