Menno van Oerle

Raadslid

Over Menno:  Menno is sinds 2018 actief voor het CDA Schagen en heeft destijds op 18 jarige leeftijd geholpen tijdens de campagne. Daarna is hij doorgegroeid naar het CDJA, de jongerentak van het CDA, hiervoor zit hij in het provinciale bestuur, “Dit is een plek waar ik veel geleerd heb en me verder heb ontwikkeld. Hiernaast bleef ik ook actief binnen het CDA Schagen en heb ik gekeken waar ik mijn steentje aan bij zou kunnen dragen. Voor 2022 heb ik mij kandidaat gesteld voor de lijst en ik kijk er enorm naar uit om mij samen met ons mooie team in te zetten voor de komende periode.”

Achtergrond: Menno heeft zijn hele leven in Schagen gewoond. In 2019 is hij afgestudeerd aan het Mediacollege Amsterdam waar hij Audiovisuele vormgeving heeft gestudeerd. Momenteel is hij bezig met een opleiding Journalistiek in Zwolle en zit hij in zijn derde jaar. In zijn vrije tijd is hij actief binnen het CDJA. Daarnaast werkt hij bij de Supertank in Schagen.

Mooiste plekje van gemeente Schagen: “Het centrum van de stad Schagen. Dit is de plek waar jong en oud bij elkaar komt. De ondernemersgeest van Schagen is op elke hoek te vinden en met iedereen valt wel een praatje te maken. Het is de plek waar voor mij het gemoedelijke wat je voelt in de dorpskernen samenkomt met het stadsleven en dat maakt het zo mooi.”

Motivatie: “Luisteren naar elkaar, juist in deze tijd, dat is iets wat de komende vier jaar alleen maar meer nodig zal zijn. De komende periode wil ik mij inzetten voor Jeugdwelzijn, de jeugd hoort goed te kunnen sporten, een gezellige avond uit te kunnen gaan en om hulp te kunnen vragen als dat nodig is. Daarnaast wil ik toewerken naar een duurzame toekomst, met oog voor agrariërs en ondernemers, en een goede infrastructuur in de regio, zodat de gemeente Schagen goed bereikbaar blijft per auto, OV en fiets.”

Waarom CDA Schagen: “Het CDA Schagen geeft zowel leden als inwoners de ruimte om hun mening te geven. Het sociale karakter voert daarbij de boventoon. Het nemen van verantwoordelijkheid is ook iets waar het CDA Schagen altijd voor staat. Ik geloof in het compromis, het omkijken naar elkaar, samenwerking en het nemen van verantwoordelijkheid. Dit alles maakt het CDA Schagen de partij waar ik mij het meeste thuis voel.”

Levensmotto: Waarom moeilijk doen als het samen kan!

Contact : Je kunt Menno bereiken via:

E-mail: [email protected]

Menno heeft ook een persoonlijke flyer gemaakt. Interesse? Klikt u dan hier

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.