Ruud Bakker

Raadslid

Persoonlijk

Ruud Bakker - Kerkstraat 76 - 1738 BM  Waarland - 06 27 193 331

rmbakker1960@gmail.com

social media:

www.linkedin.com/in/r-m-bakker-4b953b44 /

https://twitter.com/ScienceBigBang /

https://www.facebook.com/ruud.bakker.3152

 

Ik ben 57 jaar, getrouwd, en heb drie kinderen. Ik heb in diverse besturen gezeten en plezierig en actief samengewerkt met alle lagen van de bevolking.

Opleiding / werk / nevenactiviteiten

Als ervaren ondernemer heb ik een goede kijk op problemen en kansen voor het midden en klein bedrijf.  Deze kennis en ervaring heb ik 18 jaar lang mogen benutten als voorzitter van de zakengroep Waarland en als bestuurder binnen bedrijvenvereniging Harenkarspel. Aan deze lange periode van zakelijk en bestuurlijk werk heb ik veel kennis en ervaring en mensenkennis over gehouden en contacten met gemeentes en regionaal bedrijfsleven.

Waarom de Raad in voor het CDA?

Mijn interesse voor politiek en samenleving en leefbaarheid is er altijd al geweest. Door drukte heb ik de gemeente politiek altijd op afstand gehouden. Heden ten dagen heb ik er wel tijd en gelegenheid voor. Via de dorpsraad Waarland heb ik de gemeente politiek van heel dicht bij kunnen volgen via gemeentelijke stukken en vergaderingen. De laatste tijd heb ik als voorzitter van de dorpsraad Waarland en het comité Leefbaar Waarland heel veel tijd en moeite gestoken in de realisering van de komst van een nieuwe Deen supermarkt als een belangrijke voorziening voor een leefbaar Waarland. De bijbehorende nieuwbouw van huur en koopwoningen is ook zeer welkom voor een evenwichtige levensopbouw van onze bevolking. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst !!!

Persoonlijke doelstellingen

Na mijn drukke leven als ondernemer heb ik bedrijfs- en algemene economie gestudeerd en me nog meer gestort op bestuurs- en vrijwilligerswerk. Als lid van het CDA en de gemeenteraad zou ik me graag inzetten voor de menselijke maat in de politiek. De gemeente Schagen moet aandacht en begrip blijven houden voor de kleinere dorpskernen en organisaties. Een luisterend oor voor de vrijwilligers en een werkbare samenwerking met verenigingen en organisaties gebaseerd op wederzijds respect/ waardering en met oog voor de menselijke maat.

Woensdag 21 maart hoop ik op uw voorkeurstem voor het CDA nummer 20 en de menselijke maat in de gemeentelijke politiek.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.