Ruud Bakker

Raadslid

Over Ruud: Na 25 jaar succesvol ondernemerschap heb ik volop tijd om bestuurswerk en vrijwilligerswerk te verrichten .

Achtergrond:  Tijdens mijn ondernemerschap was ik al volop actief in ondernemersverenigingen als voorzitter van de Zakengroep Waarland en als bestuurslid van Bedrijvenvereniging Harenkarspel. Als voorzitter van de Dorpsraad Waarland was ik de spin in het web van tal van initiatieven om voorzieningen van Waarland als het nieuwe sportcomplex van Con Zelo , de komst van de nieuwe supermarkt Deen en de komst van de nieuwe sporthal bij het dorpshuis te faciliteren met mijn kennis en kunde en uitgebreid netwerk. Door mijn bestuurswerk voor de provinciale koepel organisatie Dorpswerk Noord Holland ben ik uitstekend op de hoogte van de noden en wensen van diverse dorpsraden en dorpshuizen in geheel Noord Holland . Een schat aan ervaring , kennis en een groot netwerk breng ik mee.

De mooiste plekken van Schagen: zijn het hertenkamp Waarland met zijn prachtige molen , museum en dierenpark en bijgelegen prachtige Zwembad Waarland. Verder is de Westfriese Ommeringdijk een icoon in ons mooie weidse landschap.

Motivatie: Naast zijn bestuurlijke interesses, is Ruud ook de politiek in gegaan om aandacht te vragen voor de kleinere dorpskernen en de legio verenigingen en stichtingen waar vrijwilligers dagelijks hun stinkende best doen. “Wat in Waarland speelt, speelt in een heleboel dorpen in onze gemeente; of het nu gaat om woningbouw of vrijetijdsbesteding. Als raadslid ben ik er voor heel Schagen en ik probeer vanuit mijn kennis en ervaring overal linkjes te leggen en mensen met elkaar in contact te brengen.” Echt een volksvertegenwoordiger zijn .

Waarom CDA Schagen: Mijn interesse voor politiek en samenleving en leefbaarheid is er altijd al geweest. Dat ik begin 20 jaar was ben ik enige tijd voorzitter geweest van CDA Harenkarspel . Door drukte als ondernemer heb ik de gemeente politiek een periode op afstand gehouden. Heden ten dage heb ik er wel tijd en gelegenheid voor. Via de dorpsraad Waarland heb ik de gemeente politiek van heel dicht bij kunnen volgen via gemeentelijke stukken en vergaderingen. Een CDA-er denkt in oplossingen en dat past bij mij en de leden van het CDA zoals ik ze ken.

Levensmotto: Wederzijds respect en waardering , met oog voor de menselijke maat.

Contact: Je kunt Ruud bereiken via:

Telefoon: 06 27 193 331

Email: [email protected]

Ruud heeft een persoonlijke flyer gemaakt. Interesse? Klikt u dan hier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.