Sonja Bloom

Steunfractielid

Sonja Bloom

Schagerweg 27, 1751 DA Schagerbrug

Telefoon: 06-51499382

Email: sonjabloom@ziggo.nl

Persoonlijk:

Mijn naam is Sonja Bloom. Samen met mijn vriend, dochter en zoon woon ik sinds 2011 in Schagerbrug. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met het gezin erop uit te trekken, we gaan graag naar het bos of strand. Ook  ben ik sportief; ik ben regelmatig te vinden in de sportschool en in de regio Schagen om te wandelen en hard te lopen. 

Opleiding/werk:

Nadat ik in 1999 mijn opleiding aan het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder met succes heb afgerond, ben ik eerst gaan varen als marine-officier. Gedurende mijn loopbaan bij de Koninklijke Marine heb ik vervolgens mij doctoraal Economie gehaald en uiteindelijk afgestudeerd als Register Accountant aan de Universiteit van Amsterdam. In 2012 ben ik als controller gaan werken in het basisonderwijs in de regio van Texel tot en met Schagen. Dit werk heb ik met ontzettend veel plezier gedaan en ik heb daarbij ontzettend respect gekregen voor al die leerkrachten die zich met hart en ziel inzetten voor onze kinderen en de toekomst. Sinds 1 januari 2018 ben ik werkzaam als concerncontroller bij een Woningbouwcorporatie in Alkmaar, een volledig nieuwe omgeving en nieuwe uitdaging. 

Nevenactiviteiten

Van jongs af aan ben ik graag actief betrokken bij mijn gemeenschap, dit begon toen ik 19 jaar was als instructeur bij mijn duikvereniging in Zoetermeer en later bij Duikteam Schagen. Sinds 2017 ben ik lid van de Raad van Toezicht bij het Regius College te Schagen. Daarnaast ben ik examinator bij mondelinge tentamens aan de Vrije Universiteit voor het vak Bestuurlijke Informatie Verzorging / Administratie Organisatie bij de opleiding tot Register Accountants.

Waarom CDA?

Sinds ik in november 2016 deel heb genomen aan de cursus politiek actief, ben ik mij zeer gaan interesseren in de gemeente politiek. Door de cursus ben ik in contact gekomen met het CDA Schagen. Na een goed gesprek met Jelle Beemsterboer en het aanwezig zijn bij openbare fractievergaderingen van het CDA, wilde ik mij heel graag aansluiten bij het CDA.

Het CDA is een geweldige groep mensen die zich vol passie en bevlogenheid inzet voor de inwoners van de gemeente Schagen. Hun enthousiasme heeft mij ook gegrepen! Het CDA heeft afgelopen vier jaar vrijwel alle verkiezingsbeloften waargemaakt. Ik kan mij volledig vinden in het huidige verkiezingsprogramma en ik wil mij daarom graag inzetten voor alle inwoners van de gemeente Schagen en het verschil maken. Samen bereiken we meer!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.