Wim Vonk

Raadslid

Wim Vonk -  M. Stolpstraat 18 -  1751 CZ Schagerbrug

 06 125 10 759      wvonk@quicknet.nl

Persoonlijk.
Geboren op 30 september 1959 in Julianadorp. In 1985 getrouwd met Annemiek en een woning in Schagerbrug gekocht, waar we nog steeds met veel plezier wonen. Dochter Dionne en zoon Jesse hebben inmiddels het ouderlijk huis verlaten.

Opleiding/Beroep.
Na het behalen van mijn HEAO-diploma in 1981 ben ik werkzaam geweest voor een aantal verzekeringsmaatschappijen als inspecteur. In 1989 heb ik mijn eigen onderneming gestart. Vonk Pensioenadviesbureau werkt voornamelijk voor accountants in Noord Holland om te adviseren en te bemiddelen bij kleine en middelgrote ondernemingen als er sprake is van bedrijfsoverdracht of bedrijfsbeëindiging.

Nevenactiviteiten
Na een aantal jaren als jeugdleider te hebben gedraaid werd ik in het jaar 2000 gevraagd om zitting te nemen in het bestuur van v.v. Vesdo te Schagerbrug. Dat ben ik nog steeds, de laatste 8 jaar als voorzitter. Vanuit dit bestuur heb ik met een bestuurder van HVS de stichting Sporthal Molentocht in het leven geroepen, die vanaf 2002 de exploitatie voor haar rekening neemt. Op deze wijze kon de hal in stand gehouden worden voor ons mooie dorp. Het geeft mij veel voldoening om met talloze vrijwilligers op deze wijze bij te dragen aan de leefbaarheid van het dorp. Bij tennisvereniging 't Zijpken organiseer ik jaarlijks de clubkampioenschappen en ben al 15 jaar medeverantwoordelijk voor de organisatie van het bekende Trambaan Tennistoernooi dat jaarlijks in augustus wordt gespeeld.

Waarom CDA
Vanuit mijn diverse bestuursfunctie in de afgelopen jaren heb ik veel contact gehad met zowel Schager ambtenaren als vertegenwoordigers van politieke partijen. De betrokkenheid en slagvaardigheid die ik aantrof bij de CDA-bestuurders sprak mij enorm aan. Degenen die mij kennen zullen dit begrijpen, aangezien ik zelf ook graag vanuit deze instelling werk. Binnen die structuur verwacht ik ook op een slagvaardige manier de belangen te behartigen van de kernen in onze mooie gemeente Schagen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.