Thalia Houwing

Kandidaat #3

In 1959 geboren te Amsterdam. Na het afronden van de VHBO ben ik in 1979 verhuisd naar Texel om te gaan werken bij Langeveld en de Rooy waar ik 10 jaar met plezier heb gewerkt. In 1988 ben ik gestart met een eigen winkel (kleding stoffen) en sinds 1999 werkzaam bij AH.

Zeilen is een passie zowel de tochten met vrienden naar o.a. Sint Petersburg en de Azoren, als de Ronde om Texel zeilen met de catamaran. Dat ik dan ook 3 jaar geleden werd gevraagd om de Ronde om Texel ( welke in behoorlijk zwaar weer was geraakt) te helpen om het roer om te gooien heb ik met heel veel plezier gedaan. We zijn dan ook heel trots met het resultaat.

Mijn doelstelling

Ik wil er graag toe bijdragen dat Texel een leefbaar eiland blijft voor elke Texelaar. Zeker de zorg in al zijn facetten is daarbij van groot belang, voor jong en oud en de daarbij horende huisvesting. Dat wil zeggen betaalbaar voor de jeugd en de ouderen in de dorpscentra om zo volop deel te kunnen nemen aan de samenleving. Om de grote druk van het toenemende toerisme aan te kunnen dient er zeker gekeken te worden naar de mobiliteit. Een gratis openbaar zou daar toe kunnen bijdragen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.