Kees Mettes

Kandidaat plek 7

Mijn reis gaat van de Dr. C.A. Gerkerstraat, 68 jaar geleden, naar de Fahrenheitstraat in Zandvoort-Noord tussentijds ben ik getrouwd met Wilhelmien. Ik ben vader van drie zonen en de trotse opa van drie kleinkinderen. Ik begon als leerling van de Maria-school.

Later werd ik voorzitter van deze school. Samen met de Nicolaasschool heb ik mogen werken aan een veilige basis voor Zandvoortse kinderen. Mijn sport was altijd voetbal. Ik speelde zelf bij TZB en later speelden mijn zonen bij Zandvoortmeeuwen. Dit was een fijne club. Ik heb hier een mooie periode gehad, als scheidsrechter en als vrijwilliger.

Ik heb meerdere leuke hobby’s. Ik help mee bij de Volks Tuinders Vereniging Zandvoort, bij het Pluspunt en met evenementen in de Agatha kerk Naast mijn levenservaring, kan ik mijn 42-jarige werkervaring als wijkagent, rechercheur en politie-baas gebruiken om onder andere bovenstaande doelen te bewerkstelligen. Mijn ervaring wil ik overdragen aan de nieuwe CDA’ers in Zandvoort.

Dan mijn politieke reis: Vanaf 2014 ben ik fractievoorzitter van het CDA. We hebben veel mooie resultaten kunnen neerzetten, maar ik wil er drie uitlichten:
1. De financiële situatie is op orde en er is nu geld beschikbaar voor het verbeteren van de woon- en leefomgeving en voor toerisme.
2. Er is meer geld beschikbaar gekomen voor minder- daadkrachtigen.
3. Het CDA heeft de verantwoordelijkheid genomen om Zandvoort te blijven besturen.

Ik neem u verder mee: De reis gaat naar Zandvoort-Noord. We hebben ervoor gezorgd dat daar nu woningen worden gebouwd in de sociale sector en met betaalbare huren. De komende jaren wil ik mij inzetten voor de volgende punten:

1. Het bedrijventerrein wordt vernieuwd.
2. Veilige wegen (30 km-zone) en veilig wonen.
3. Directe busverbinding naar het dorp en het versterken van het winkelcentrum
4. Het versterken het unieke wijksteunpunt Pluspunt.

Kees Mettes lijst 4 nummer 7

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.