Willemien Elsman

Kandidaat plek 8

Mijn naam is Willemien Elsman, sinds 4 jaar woon ik in Zandvoort en daarvoor in Bentveld. Ik ben van beroep arbeidsdeskundige en juridisch adviseur en daarnaast werk ik vanaf 27 januari 2021 voor diverse GGD-en in Amsterdam als EHBO-er in verband  met het vaccinatieprogramma.  

Naast mijn professionele werk doe ik veel vrijwilligerswerk. Zo ondersteun ik probleemgezinnen en draag ik bij aan activiteiten in de Bodaan en bezoek ik daar inwoners. Ook ben ik mantelzorger voor 2 alleenstaande ouderen.  

Ik zie mezelf als een mensenmens en het is uniek dat ik vanuit mijn professionele achtergrond en ervaring als deskundige op het gebied van de sociale verzekeringen (zoals AOW, WAO, ZW, WIA) mensen kan helpen die minder makkelijk de weg weten in onze snelle wereld, die zo vol zit met formaliteiten en juridische valkuilen. Dit is erg dankbaar werk. Het is fijn om te mogen doen.  

Zandvoort is voor mij en mijn man de droomplek om te wonen. We woonden hiervoor in Amsterdam, Santpoort-Zuid en laatstelijk Bentveld, maar we wilden altijd al dichtbij de zee wonen en 4 jaar geleden is dit gelukt.  

Wij houden van de zee en van het leven in een badplaats. De dynamiek van Zandvoort is uniek, zeker waar onze woonplaats vooral ook een gewoon dorp is, net als andere dorpen, met inwoners die hier gewoon naar school en werk gaan,  zonder toeristisch oogmerk. Het is logisch dat er naar Zandvoort wordt gekeken als badplaats voor gasten, maar we moeten niet vergeten dat het met name ook een  ‘gewoon’ dorp is. En onze gemeentepolitiek zal hier zeker oog voor moeten hebben.  

Wat ik voor ogen heb is minder bureaucratie, een loket dichter bij de klant in het bijzonder voor de kwetsbare doelgroep, dus degene die zelf niet in staat is de handelingen te verrichten, die nodig is voor het aanvragen van een uitkering of voor het hulp vragen als niet alle rekeningen meer kunnen worden betaald.  

Het is geweldig als vrijwilligers met onze ouderen een wandeling gaan maken maar ik zou het nog meer toejuichen als nog meer vrijwilligers de doelgroep helpen, die niet in staat zijn onder anderen hun financiële belangen te behartigen of op de juiste wijze tijdig en op de juiste wijze een uitkering aan te vragen.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.