17 december 2012

En wisselen we al belastinggegevens uit met Griekenland en Duitsland? Kamervragen

Vandaag schrijft Der Spiegel dat een derde van de huizen in Berlijn door buitenlanders gekocht worden. Veel Grieken en veel Spanjaarden en veel cash betalingen voor huizen.

Nou als Weekers gegevens over Griekse scheepseigenaren uitwisselt, dan moeten vastgoed transacties zeker Europees uitgewisseld worden. daarom deze Kamervragen

Vragen van het lid Omtzigt aan de staatssecretaris van Financiën

1. Heeft u kennis genomen van het artikel "Griechen und Spanier kaufen massenhaft deutsche Immobilien" in Der Spiegel? (//www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/euro-krise-griechen-und-spanier-kaufen-deutsche-immobilien-a-873345.html)

2. Worden binnen de EU de belastinggegevens bij verdachte transacties, zoals de aankoop van onroerend goed in een ander EU land met cash geld, standaard uitgewisseld?

3. Indien het antwoord op de vorige vraag ontkennend is, wilt u het dan ter sprake brengen bij de volgende Ecofin waarbij u aanwezig bent en het resultaat van de discussie terugkoppelen aan het Nederlandse parlement?

4. Deelt u de mening dat gegevens automatisch uitgewisseld zouden moeten worden en dat landen daarvoor het Verdrag inzake wederzijdse Administratieve bijstand inclusief het protocol zouden moeten tekenen ratificeren?

5. Bent u bereid om uw Griekse en Duitse collega's hierop aan te spreken te vragen wanneer zij denken het protocol te zullen ratificeren, dat leidt tot spontane en automatische gegevensuitwisseling? Bent u bereid hun reactie mee te delen aan de Tweede Kamer?

6. Heeft u van Griekenland al een reactie gehad op de lijst met mensen die grote schepen bezitten hier in Nederland?

7. Bent u bereid aan de Griekse autoriteiten te vragen welke acties zij ondernomen hebben naar aanleiding van die lijst?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.