Marcel Evers

Gemeenteraadslid

Ik ben Marcel Evers (1968) en woon sinds 2008 met veel plezier in Deventer in de wijk Zandweerd. Ik ben getrouwd met Gabrie, we hebben twee zonen van 25 en 23 jaar en een dochter van 18. Ik werk bij INretail, de branchevereniging voor winkeliers waar ik een actieve bijdrage lever om ondernemers te helpen ondernemen. Landelijk help ik gemeenten en ondernemersverenigingen om te werken aan gezonde winkelstraten.

In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke voetballer in het vijfde elftal van FC RDC in de wijk Borgele, waar ik ook al jaren een actief ben als bestuurslid en vrijwilliger achter de bar en in de activiteitencommissie. Als ik nog tijd over heb wandel (15x Vierdaagse Nijmegen) en lees ik graag. Als geboren Achterhoeker ben ik opgegroeid met noaberschap en gemeenschapszin. Steeds belangrijker in onze moderne, op het individu gerichte, maatschappij. We moeten blijven bouwen aan een samenleving waar mensen naar elkaar omzien. Ik vind het belangrijk dat we met zijn allen werken aan een gezonde gemeenschap om in te wonen, te werken en te ontspannen. Daarvoor moeten we met zijn allen verantwoordelijkheid pakken. Niet aan de zijlijn blijven staan en vertellen hoe het allemaal beter kan, maar actief een bijdrage leveren. Want: “Een vitaal Deventer maken we samen!”.

Ik wil graag als verbinder een bijdrage in de politiek leveren om Deventer een stukje mooier, socialer te maken waarin inwoners elkaar vinden om vanuit gemeenschappelijkheid daaraan te werken. Politiek is voor mij het verbinden van bewoners, ondernemers, verenigingen en instellingen; hun kennis en kwaliteiten maximaal benutten. Mijn persoonlijke kwaliteiten komen hierin goed van pas. Ik heb een vergevingsgezinde houding in de dagelijkse omgang, laat niet zomaar mensen vallen. Oog hebben voor elkaar, het samen doen zijn voor mij belangrijke uitgangspunten. Niet idealistisch sta ik in het leven maar vooral pragmatisch en praktisch. Ik ervaar vreugde als ik met en voor mensen kan werken.

 

De komende vier jaar wil ik me specifiek inzetten voor drie thema’s:

- Samen werken aan vitale sportverenigingen   
Sportverenigingen zijn belangrijk. Ze zorgen voor gezondheid en samenzijn. Er wordt steeds meer van ze gevraagd, maar ze leunen volledig op vrijwilligers. CDA Deventer kiest voor extra steun door het aanstellen van sportparkmanagers, meer ondersteuning bij de inzet van vrijwilligers en structureel geld om meer jeugd te laten sporten.

- Kansen bieden voor duurzame groei van mkb-ondernemers  
Een vitale gemeente heeft sterke ondernemers nodig en een gezond vestigingsklimaat. We hebben meer banen dan mensen die ze kunnen invullen, daar moeten we mee aan de slag. CDA Deventer zet in op ontwikkeling nieuwe werklocaties, zoals Stadscampus De Kien, maar ook op revitalisering oude bedrijventerreinen voor onze sterke maakindustrie.

- Een bruisende Binnenstad 2.0: wonen, werken, winkelen en verblijven
Onze prachtige, historische binnenstad is het visitekaartje van Deventer. Maar in de strijd tegen grote online platformen en leegstand moeten we stevig investeren. CDA Deventer zet in op: herinrichting pleinen, een gevelfonds voor aantrekkelijke winkelpuien, een Welle Promenade, voldoende parkeergelegenheid en steun voor ‘Koop Lokaal’ initiatieven.

Contact: [email protected] / 06 51515885

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.