19 november 2021

CDA brengt werkbezoek aan schietvereniging Op de Korrel

Afgelopen woensdag brachten wethouder Bas Wonink, fractievoorzitter Jan Marskamp en fractiesecretaris Niek Teune namens CDA Kampen een bezoek aan schietsportvereniging (SSV) Op de Korrel aan de Reigerweg in Kampen. Op verzoek van de gemeente verhuisde de schietvereniging in 2012 vrijwillig van de Vloeddijk naar deze plek. De gemeente en de vereniging spraken destijds af dat er gezamenlijk naar een vervangende locatie gezocht zou worden. De barakken aan de Reigerweg zouden een tijdelijk onderkomen worden, maar inmiddels zit de vereniging al een aantal jaren langer dan gepland op deze plek. 

De vrijwilligers van de schietvereniging werkten de afgelopen jaren plannen uit voor een aantal locaties, waarvan het merendeel door een besluit vanuit de gemeente afviel. Wonink, Marskamp en Teune lieten tijdens het werkbezoek weten dat het CDA blij is dat er nu een geschikte locatie voor een nieuw onderkomen is gevonden aan de Schansdijk.

De gemeenteraad buigt zich op 16 december over het collegevoorstel om Op de Korrel een nieuw onderkomen aan de Schansdijk te laten bouwen. De bouwtekeningen liggen klaar. Het CDA is van mening dat het de hoogste tijd is om de gemaakte beloftes aan de schietvereniging in te lossen en het benodigde budget beschikbaar gesteld moet worden. De schop mag zo snel mogelijk de grond in.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.