02 juli 2019

CDA-fractie stemt donderdag vóór openstelling supermarkten op zondag

Samenleven doe je niet alleen!

Vandaag publiceerde De Brug ons standpunt overde zondagopenstelling van supermarkten in de gemeente Kampen. Onze fractie zal komende donderdag tijdens de raadsvergadering instemmen met het voorstel om zondagmiddag openstelling van supermarkten mogelijk te maken.

Uit het rapport van de commissie Zondagsverkenning blijkt dat voor- en tegenstanders elkaar in evenwicht houden in de gemeente Kampen. Het CDA wil de publieke ruimte - ook in Kampen - vormgeven als plaats waar verschillen gegeven zijn, zonder dat die verschillen ons verlammen. Vanuit onze christelijke waarden vinden wij het belangrijk om rekening te houden met elkaar. Samenleven doe je immers niet alleen, maar met iedereen.

Samenleven doe je niet alleen!

Het CDA vindt dat supermarkten alleen in de middag open mogen, zodat de kerkgang in de ochtend ongestoord kan blijven, maar mensen die op zondag boodschappen willen doen deze mogelijkheid ook hebben. Daarnaast is het CDA tegen bevoorrading van de supermarkten om geluidsoverlast te voorkomen. Ook vindt het CDA dat nu en in de toekomst ondernemers contractueel niet gedwongen mogen worden om op zondag hun supermarkt te openen.

Zo willen wij het behoud van de ongestoorde kerkgang verbinden met de vrijheid om op zondag boodschappen te kunnen doen.

 

Lees hier het persbericht in weekblad De Brug.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.