Sijtse Krist

Kandidaat #2

Sijtse Krist: Samen lossen we het op, geef ons de vijf!

 

Je zit wel eens de krant te lezen en denkt: kan dit niet anders, waarom is dat zo besloten? Zou ik hierop invloed willen uitoefenen of niet. Steek je je in een wespennest?

Ik denk thuis na over mijn roots en waar ik mijn kennis het beste kan inzetten. Het CDA komt al snel uit de bus, mede door mijn christelijke achtergrond.
Na het bijwonen van een fractievergadering en een goed gesprek met wethouder Hans Kamphuis trek ik de stoute schoenen aan en stel me kandidaat.

We wonen al ruim 35 jaar in Olst-Wijhe, eerst negen jaar op de Boskamp en vervolgens in Wijhe. Daar wonen wij met onze drie dochters op het industrieterrein. Ondernemen zit in mijn bloed en dat kruipt waar het niet gaan kan. Door dat ondernemen heb ik veel Olsternaren en Wijhenaren leren kennen en over de vloer gehad met een glaasje wijn in de hand.

In de zomer van 2020 verhuisden we naar een duurzame, levensloopbestendige woning met ‘nul’ op de meter. In een nieuwe jonge wijk, die volop in beweging is. Genieten in deze ruim opgezette omgeving!

Als energieadviseur ben ik samen met ondernemers dagelijks bezig met de energietransitie. Hoe kunnen zij energie besparen en CO2-neutraal produceren? Een uitdaging voor iedere bewoner en ondernemer hier in de gemeente. Vooruitdenken en zoeken naar de beste oplossingen. Kijken naar waar je morgen wilt zijn, betekent ook de techniek van morgen gebruiken!

Het CDA Olst-Wijhe staat voor mij voor ontzorgen. Elkaar de hand toesteken en samen tot oplossingen komen, zorgen wegnemen. Het kan, maar niet zonder die andere hand, uw hand!

Wie pakt die hand?

Begrijpelijke taal gebruiken is een eerste stap naar een heldere communicatie als gemeente met de burgers, waar willen we naar toe? Plannen zijn er genoeg, nu doen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.