Gerria Toeter - Aalderink

Wethouder

Ik ben Gerria Toeter-Aalderink en woon ruim 20 jaar samen met mijn man en onze 3 kinderen in het mooie Raalte. Raalte is een gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog vanzelfsprekend is, waar we naar elkaar omzien en waar we er ons hard voor maken dat iedereen mee kan doen. En er voldoende (woon)ruimte is voor iedereen. 
‘Niet lullen maar poetsen’  en als je iets wilt bereiken, begint het met zelf de handen uit de mouwen steken. Zo doen we dat in Raalte! En dat past helemaal bij ons thema: ‘samen aan zet’!
Als we willen dat iedereen mee kan doen, begint dat met goed in je vel zitten, je lichamelijk en psychisch goed voelen. En ook voldoende tijd nemen voor ontspanning, om jezelf weer op te laden. Een omgeving die uitnodigt tot ontmoeten en bewegen draagt hier enorm aan bij. Hier zullen we komende tijd echt in moeten (willen) investeren. Zelf geniet ik van een stevige wandeling of een rondje hardlopen, even mijn hoofd helemaal leegmaken en genieten van de natuur.
Prettig wonen en leven begint met het fijn hebben in je eigen wijk en buurt. Je buren kennen, wat voor elkaar willen doen en wat voor elkaar over hebben. Handelen vanuit het gedachtengoed van positieve gezondheid: kijken naar wat iemand nodig heeft om wél mee te kunnen doen. En pas als dat met elkaar niet meer lukt, dan wordt er vanuit de gemeente een vangnet geboden waar je altijd op terug kunt vallen.  Daar maak ik mij hard voor, daar kan en mag iedereen mij op aanspreken!

Gerria Toeter-Aalderink, lijst 2, nummer 1.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.