Martine Scholten

Raadslid

Ik ben Martine Scholten. Samen met mijn partner Simon en onze kinderen woon ik in Luttenberg. Wij hebben samen een coaching- en adviesbureau in Luttenberg. In ons bedrijf willen we mensen en bedrijven helpen bij een duurzaamheid in hun leven en werk.
Ik ben in Luttenberg geboren en getogen. Ik heb een bedrijfskundige en een HR-achtergrond. Ik ben tot 2014 werkzaam geweest als businesscontroller in het bankwezen. Vanaf 2014 heb ik de draai gemaakt naar het coaching vak en HR-vak. Ik wil graag mensen en bedrijven laten groeien en bloeien. Het boeit mij enorm wat mensen beweegt en hoe iemand verder kan komen. En hoe bedrijven verder kunnen komen door de medewerker in hun kracht te zetten. Ik ben graag in verbinding met mensen en maak graag verbinding. Dat aspect spreekt me ook heel erg aan in de rol van raadslid zijn. In Luttenberg ben ik actief in de ondernemersvereniging, ik ben vrijwilliger voor Elckerlyc en ik ben voorzitter van de toneelvereniging. Ook zijn wij lid van de voedsel coöperatie en energie coöperatie in Luttenberg. Simon, mijn partner is ook heel actief in Luttenberg (o.a. Duurzaam Luttenberg en Elckerlyc). In Raalte ben ik vrijwilliger voor Humanitas.
Ik wil graag Luttenberg vertegenwoordigen in de gemeente Raalte. Ik leg graag verbindingen en wil bijdragen aan verbinding en verbetering. Ik heb ontdekt dat ik dat via de rol van raadslid zijn op een hele mooie manier kan doen. Luttenberg is een actief dorp en krijgt met elkaar veel dingen voor elkaar. Toch zijn er nog een paar dingen te realiseren en te behouden; bijv. een tehuis waar ouderen van Luttenberg kunnen wonen tot aan hun dood/verzorgingstehuis, woongelegenheid voor jongeren of verkeersituaties die verbeterd kunnen worden en de vrijwilligersinzet en het verenigingsleven op peil houden. Verder wil ik ook natuurlijk ook bijdragen aan de thema’s en ontwikkeling van de gemeente Raalte als geheel. Vanuit mijn expertise als ondernemer en het vakgebied personeel en organisatie en mijn ervaring bij Humanitas kan ik meepraten en adviseren over onderwerpen als ondernemerschap, onderwijs en ontwikkeling, Human Capital, de arbeidsmarkt, schuldhulpverlening en de rol van de overheid op gemeente niveau.
Wat mij aanspreekt in het CDA gedachtegoed is het samen optrekken met de burgers, de verbindingen leggen en participatie en zelfredzaamheid realiseren (solidariteit en gespreide verantwoordelijkheid). Maatschappelijk initiatief stimuleren en waarderen zodat elke burger wordt erkend. Voor degenen waarvoor zelfredzaamheid niet lukt, ondersteuning bieden en zorgen dat ieder zich waardig en veilig voelt (publieke gerechtigheid). Ook de gezamenlijke verantwoordelijkheid voelen om te zorgen voor onze natuur, leefomgeving, aarde. Als we allemaal een stukje doen, doen we samen heel veel (rentmeesterschap).
Dit zijn mooie woorden bij de kernwaarden. Ik zie ze ook daadwerkelijk terug bij het team CDA. Het team CDA stralen deze waarden uit. Ik voel bij het team stimulering, inspiratie, ruimte voor inbreng en ontwikkeling en ruimte om initiatief te nemen en mijn eigen stukje bij te dragen. Geen loze woorden dus maar echt een “wij doen het samen gevoel”. Als team ‘bij onszelf blijven’, en niet met alleen maar woorden onze zichtbaarheid uiten. Wij zijn zichtbaar door ‘er te zijn’. Daar wil ik bij horen en daaraan wil ik bijdragen.

Martine Scholten, lijst 2, nummer 7.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.