Na 5 jaar Kamerlidmaatschap vertrekt CDA-Kamerlid Erik Ronnes naar de provincie Noord-Brabant. Daar wordt hij namens het CDA geïnstalleerd als gedeputeerde in het nieuwe provinciebestuur. Hij gaat zich bezighouden met de portefeuilles Wonen en Ruimte, waar hij als Tweede Kamerlid en eerder als wethouder in Boxmeer veel kennis en ervaring mee opgedaan heeft.

In Den Haag heeft Ronnes zich de afgelopen jaren vol overgave gericht op belangrijke onderwerpen als volkshuisvesting, de Omgevingswet, financiële sector en staatsdeelnemingen. Zo heeft hij zich op verschillende manieren hard gemaakt voor een eerlijke woningmarkt, zodat mensen ook in de toekomst kunnen rekenen op een betaalbaar dak boven het hoofd. Ronnes: “Wonen is een sociaal grondrecht, waar een overheid in mijn ogen zorg voor moet dragen. Denk aan een forse versnelling van de woningbouw om aan de vraag naar woningen te voldoen, het tegengaan van enorme huurstijgingen, maar ook het bijdragen aan de verduurzaming van sociale huurwoningen. Daar heb ik mij de afgelopen jaren voor ingezet.”
 
Ronnes: “Het was een eer dat ik als Tweede Kamerlid mijn steentje bij heb mogen dragen. Hoewel ik het Tweede Kamerwerk zeker zal gaan missen, heb ik veel zin in deze nieuwe uitdaging. De opgaven voor Brabant en haar inwoners zijn groot. Ik zal mij de komende periode dan ook met hart en ziel inzetten voor de provincie waar ik geboren en getogen ben, voor mijn mooie Brabant. Die verantwoordelijkheid voel ik en daar heb ik veel voor over!”

Fractievoorzitter Pieter Heerma zei in zijn reactie op Twitter:"Erik Ronnes is altijd een zeer bekwaam en collegiale collega geweest. De fractie gaat hem missen. Brabant krijgt met hem een uitstekende gedeputeerde die heel veel kennis en ervaring heeft op de portefeuille ruimte en wonen."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.