Nieuw: FAQ - Frequently Asked Questions

Wanneer hebben de fractie en bestuur overleg? Hoe houd ik het CDA op de hoogte van wat ik belangrijk vind? Voor een vereniging is het belangrijk dat jullie weten hoe je de fractie en bestuur kunt bereiken. [meer]… Die vragen staan met antwoorden op onze nieuwe FAQ pagina. Ze worden aangevuld met meer vragen en antwoorden. Stel dus vooral ook je vraag!

1. Wanneer hebben de fractie en het bestuur regulier overleg?

  • De fractie vergadert elke maandagavond. Dus heb je iets wat wij moeten weten mail een van ons.
  • Het bestuur zit elke maand bij elkaar op een woensdag.  

2. Hoe houd ik het CDA de Bilt-Maartensdijk op de hoogte wat ik belangrijk vind voor mijn buurt of de gemeente?

Het CDA vindt het essentieel dat er over en weer goede contacten zijn over zaken die spelen. Er zijn verschillende manieren om de fractie te bereiken, we hebben 2 keer per jaar een algemene ledenvergadering. Ook organiseren we soms Open Fractie avonden, voor leden en niet leden. Je kunt fractieleden mailen op hun mailadres:

Je kunt ook aansluiten bij een fractievergadering op maandagavond. Je kunt een van de fractieleden mailen als je zou willen aansluiten.

Voor niet politieke zaken is het bestuur bereikbaar per [email protected] 

3.  Wat zijn de waarden en ambities van het CDA De Bilt-Maartensdijk?

De rode draad voor fractie en bestuur is: meer omzien naar elkaar: "minder ik, meer wij".

Vanuit die kernboodschap zetten we ons in voor de volgende waarden:

  1. een vitale en verbonden gemeenschap,
  2. samenwerking en elkaar iets gunnen,
  3. zorg voor elkaar
  4. een overheid waarop je kunt rekenen.

Dit is uitgewerkt in concrete ambities in ons strategisch visie document. Dit document is beschikbaar voor alle leden en bijgesloten in de nieuwsbrief van mei 2023. Ze vormen onze leidraad en maakt helder waar wij ons voor inzetten. We hopen dat dit helpt om in gesprek te blijven over zaken die jullie raken en onze aandacht behoeven. Zo kunnen we het samen blijven doen.

4. Hoe weet ik welk raads- en/of commissielid welke onderwerpen heeft?

De fractieleden hebben hun aandachtspunten verdeeld. Je kunt echter elk fractielid mailen en degene die die portefeuille heeft pakt dit op en koppelt terug. Meer duidelijkheid is wenselijk, dus we werken eraan om de portefeuille(onderwerp)-verdeling zo spoedig mogelijk inzichtelijk te maken op de website. Hierover krijg je dan bericht via onze kanalen.

5, Hoe volg ik het CDA De Bilt-Maartensdijk?

  • Via de website van CDA De Bilt-Maartensdijk. Deze proberen we zo actueel mogelijk te houden: www.cda.nl/utrecht/de-bilt. Hierop staat zo veel mogelijk wat we vanuit fractie en vereniging doen.
  • Je kunt ons ook volgen op onze socials: Facebook, Instagram, Facebook en YouTube. Deze zijn te bereiken via de site (balk onderin). Daarop krijg je soms ook andere berichten vanuit het landelijke CDA.
  • Om automatisch op de hoogte te blijven versturen we elke 3 maanden een nieuwsbrief. Hierin staan de belangrijkste onderwerpen uit de fractie (nieuws uit de fractie), vanuit de vereniging (nieuws van de vereniging), en nieuws van(uit) of over onze leden.
  • Het landelijke CDA is te volgen op www.cda.nl

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.