26 maart 2014

Afscheid Eiko Smid en Chantal Hakbijl

Dinsdagmiddag nam het CDA afscheid van Chantal Hakbijl en Eiko Smid als Utrechtse raadsleden. Het CDA is zeer dankbaar voor de tijd, kennis en inzet die zij de afgelopen raadsperiode toonden.

Sander van Waveren: “We kijken terug op een drukke, maar vruchtvolle periode. Eiko en Chantal hebben een waardevolle bijdrage gedaan aan de ontwikkeling van Utrecht. We gaan hen missen, maar kunnen gelukkig voortbouwen op de stevige basis die zij mede gelegd hebben.”

Chantal en Eiko waren beiden onderdeel van de commissie Mens & Samenleving. De afgelopen jaren was Eiko de CDA stem voor veiligheid, welzijn, ouderen en zorg. Mede dankzij zijn inzet zette het CDA de problemen in het Voorstraat/Breedstraatgebied op de kaart. Daarnaast kwam Eiko regelmatig op voor de ouderen in Utrecht, die in onze jonge stad vaak over het hoofd gezien worden. Chantal vertolkte in de gemeenteraad het CDA geluid over o.a. onderwijs, kinderopvang en jeugdzorg. Daarnaast zette zij de problemen en overlast voor bewoners van het Amsterdamsestraatweg gebied op de agenda.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.