09 december 2020

Bert van Steeg nieuw raadslid voor CDA Utrecht

CDA Utrecht krijgt een nieuwe fractievoorzitter. Na het vertrek van onze zeer gewaardeerde Sander van Waveren, zal vanaf 17 december Bert van Steeg deze rol van hem gaan overnemen. Hiermee heeft de fractie een goede opvolger gevonden.

Bert van Steeg is geen onbekende voor de gemeenteraad. In de afgelopen twee jaar was hij al actief als commissielid. Van Steeg woont al jaren met zijn gezin in Hoograven en werkt in zijn dagelijks leven voor Detailhandel Nederland.

Bert van Steeg: “Ik heb veel zin in om nu als raadslid aan de slag te gaan. Gezien mijn jarenlange betrokkenheid bij de stad en het CDA, past de rol van fractievoorzitter goed bij mij. Ik kijk er naar uit om samen met Jantine Zwinkels het CDA in de raad te vertegenwoordigen en zet mij graag in voor een stad op mensenmaat.”

Van Waveren heeft namens het CDA tien jaar lang veel werk verzet in de Utrechtse gemeenteraad. Hij kondigde eerder zijn vertrek aan, in verband met zijn nieuwe baan die niet langer te combineren was met het raadswerk. In de komende weken vindt een verdere overdracht van dossierkennis plaats. In principe zal Van Steeg het inhoudelijke werkpakket van Van Waveren integraal overnemen.

Jantine Zwinkels: “Na een superfijne samenwerking met Sander ga ik nu met veel plezier aan de slag met Bert. De politiek is nu eenmaal een wereld van komen en gaan. We beschikken als partij gelukkig over goede mensen die het stokje van elkaar kunnen overnemen. Zelf blijf ik mij onverminderd inzetten, zoals collega-raadsleden en inwoners van mij mogen verwachten. Ik zie het namelijk als een gezamenlijke verantwoordelijkheid, waar ik ook zeker mijn steentje aan zal bijdragen.”

Er zijn nog een aantal andere nieuwkomers bij CDA Utrecht. Zo is Tjerk Koekkoek als kersvers commissielid toegetreden en start Merel Rotman als nieuwe fractiemedewerker. Ook Hessel Stellinga, de nummer 6 van de lijst, zal de komende tijd meer betrokken raken. Van Steeg en Zwinkels hebben veel vertrouwen in deze nieuwe samenstelling en taakverdeling van de fractie.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.