05 februari 2021

Bescherm de kinderboerderijen in Utrecht

* Bron foto: mapio.net

Het CDA Utrecht heeft afgelopen donderdag mondelinge vragen gesteld aan het College van B&W over de vernielingen die hebben plaatsgevonden aan de Griftsteede als gevolg van koperdiefstal. Het dak van deze kinderboerderij in het Griftpark is deze week ernstig vernield. Dit was helaas niet de enige de afgelopen jaren: in 2019 zijn bij de kinderboerderij op Nieuw Rotsoord een drietal cavia’s gestolen.

Kinderboerderijen zoals Griftsteede en Nieuw Rotsoord spelen volgens CDA Utrecht een belangrijke rol voor de buurt, omdat de plek kan dienen als een rust- en ontmoetingsplek voor de inwoners. Vanwege toenemende zorgen over diefstal en vernielingen, heeft Bert van Steeg namens het CDA aan het college gevraagd of de politie en gemeente al in beeld hebben wie de verdachten zijn van de koperdiefstal bij Griftsteede. Dat was helaas niet het geval. Daarnaast wil het CDA ook meer duidelijkheid over de mate waarin kinderboerderijen in Utrecht slachtoffer zijn van diefstal en vernielingen. Het is belangrijk dat deze ontmoetingsplekken worden behouden en dat criminaliteit wordt voorkomen. Burgemeester Dijksma wees in haar antwoord erop dat kinderboerderijen over het algemeen kwetsbaarder zijn voor criminaliteit omdat deze meestal op een afgelegen plek staan waar weinig omwonenden een oogje in het zeil kunnen houden.

Bert van Steeg (CDA): ‘Het is belangrijk dat gemeente Utrecht de basis op orde heeft, zodat criminaliteit zo veel mogelijk in de kiem wordt gesmoord. De stad moet een veilige plek zijn, waarin iedereen zich thuis kan voelen. Hierin is absoluut geen ruimte voor criminaliteit, dus de daders van deze diefstallen en vernielingen moeten worden opgespoord en de regels moeten worden gehandhaafd.’

Klik hier om de mondelinge vragen van Bert tijdens het vragenuur terug te kijken!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.