17 november 2016

Betrek buurtbewoners bij bestemming Wolvenplein

De wethouder gaat buurtbewoners betrekken bij de nieuwe bestemming van de voormalige gevangenis Wolvenplein. De wethouder beloofde dit jaar nog een start te maken met het opstellen van een gezamenlijk visiedocument, waarbij naast het Rijksvastgoedbedrijf (de eigenaar van het pand), ook buurtbewoners worden betrokken. CDA pleitte daar vandaag voor tijdens het vragenuurtje.

Het CDA vindt het belangrijk dat de wethouder in gesprek gaat met buurtbewoners, om dit bijzondere monument een bestemming te geven die passend is. Veel buurtbewoners hebben goede ideeën over de transformatie van Wolvenplein. Op verzoek van de CDA-fractie worden deze ideeën meegenomen bij het opstellen van het visiedocument.

Een pro-actieve houding van de gemeente is wat CDA betreft ook noodzakelijk om grip te houden op het proces bij de herbestemming van deze panden. Enerzijds is het wenselijk om kaders mee te geven aan het Rijksvastgoedbedrijf. Anderzijds is het ook belangrijk om naar de stad inclusief de buurtbewoners te luisteren.

Naast het betrekken van burgers wil het CDA ook dat de wethouder inzicht geeft in de afspraken met het Rijksvastgoedbedrijf. Het CDA zou graag zien dat de gemeente met andere panden ook een visiedocument maakt. Zo beloofde het college ook voor het Muntgebouw en het Pieter Baancentrum aan de Gansstraat zo’n visiedocument op te stellen op het moment dat het Rijksvastgoedbedrijf tot verkoop wil overgaan.

Brussaard (CDA): “We willen dat bij de bestemming van deze markante gebouwen middenin onze stad bewoners inspraak hebben over de toekomst van deze gebouwen. We zijn blij dat het college vanaf december 2016 aan de slag gaat met een gezamenlijk visiedocument”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.