14 december 2016

CDA: maak combinatie van food en horeca in Leidsche Rijn Centrum

Het college wil meewerken aan nog vier tot zes Foodspeciaalzaken, naast de Mega-Jumbo, in Leidsche Rijn Centrum. Het CDA heeft mede namens D66 gepleit om deze ‘foodwinkels’ onderscheidend te laten zijn door horeca toe te voegen. De wethouder heeft toegezegd hiermee aan de slag te gaan. Begin dit jaar heeft CDA Utrecht al schriftelijke vragen gesteld om Leidsche Rijn Centrum levendiger en aantrekkelijker te maken.

Kwaliteit en beleving belangrijk voor Leidsche Rijn Centrum

Het college is van plan mee te werken aan een verzoek van ASR om 600m2 extra food (4-6 winkels) in Leidsche Rijn Centrum toe te staan. Het CDA heeft het college gevraagd om als voorwaarde voor deze foodwinkels te stellen dat ze onderscheidend zijn door food en horeca te combineren. Dit wordt nu opgenomen in de erfpachtvoorwaarden voor een periode van vijf jaar. Het CDA wil dat de foodwinkels zorgen voor meer levendigheid op het Brusselplein en een mooie aanvulling zijn om even iets te drinken of te happen na een middagje winkelen.

Raadslid Bert-Jan Brussaard (CDA): “Bij een dag winkelen, hoort ook even kunnen ontspannen en broodje te kunnen eten of te kunnen borrelen. Dankzij deze aanpassing komt er levendiger en kwalitatief beter Leidsche Rijn Centrum”

Oog voor omliggende ondernemers

Het CDA vindt ook dat het voor de combinatie food en horeca nodig is om onderscheidend te zijn ten opzichte van omliggende winkelgebieden. In de winkelgebieden zoals Vleuterweide en Terweide zijn veel winkels gericht op food en dagelijkse boodschappen. De ondernemers in de omliggende winkelcentra zijn al langere tijd bevreesd voor de gevolgen van de komst van de Jumbo en extra foodmeters in Leidsche Rijn centrum. Op deze manier kan aan deze bezwaren iets tegemoet worden gekomen.

Bert-Jan Brussaard:  “ Als de juiste voorwaarden worden gesteld aan de Foodspeciaalzaken, kan dit een grote stap zijn naar een levendig Brusselplein.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.