07 november 2016

CDA zet de samenleving voorop!

Utrecht moet meer geld uittrekken om verenigingen en vrijwilligers te ondersteunen. Dat staat in de ‘tegenbegroting’ die het CDA vandaag presenteert. Daarnaast wil de fractie meer geld om te zorgen dat ouderen mee kunnen blijven doen in de samenleving. Voor MBO’ers moet er een nieuwe aanpak komen om te zorgen dat er voldoende stageplekken zijn.

Fractievoorzitter Sander van Waveren: “Wij zetten de samenleving voorop! De gemeente laat nu nog teveel steken vallen: als het om ouderen gaat, om MBO-studenten of om mensen die de taal niet spreken. Zij moeten mee kunnen doen in verenigingen, in werk of op school. Met onze voorstellen maken we dat mogelijk!”

De CDA-fractie is ook voor het herstel van de ‘kerkenregeling’, die het onderhoud van monumenten ondersteunt. Bekende punten van het CDA, zoals extra investeringen in de openbare ruimte, meer fietsparkeerplekken in de binnenstad en de aanleg van de Westpleintunnel staan ook in de tegenbegroting. Om winkeliers te ondersteunen wil het CDA blauwe parkeerzones bij veel meer winkelgebieden.

Op donderdag 10 november wordt door de gemeenteraad de begroting voor 2017 vastgesteld. Dat is ook het moment dat het CDA het pakket aan voorstellen indient.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.