08 augustus 2022

Fractiebudgetten: Integriteitsrapportage 2021

Een paar weken terug schreef RTV Utrecht een nieuwsbericht over hoe de verschillende fracties uit de Utrechtse gemeenteraad hun financiële bijdrage vanuit de gemeente besteden. CDA Utrecht bleek het meest zuinig met de budgetten om te gaan. Jantine Zwinkels, fractievoorzitter van CDA Utrecht, zegt hierover:

 "Als CDA Utrecht gaan wij zuinig om met de financiële middelen die tot onze beschikking staan. We proberen tegelijkertijd zo goed mogelijk ons fractiebudget in te zetten door het aannemen van nieuwe fractiemedewerkers en commissieleden. Ook stellen wij ter compensatie van diverse inspanningen een vrijwilligersvergoeding ter beschikking. Verder kijken we ook naar nieuwe activiteiten waarvoor we meestal lokale, startende ondernemers inschakelen. Hiervoor is extra financiële ruimte ontstaan nu we door onze zetelwinst zijn gegroeid van 2 naar 3 raadsleden. Van het geld dat we overhouden, storten we een deel terug naar de gemeente. Zo houden we de basis op orde en investeren we (waar nodig) in de ondersteuning van het dagelijkse raadswerk."

Benieuwd naar ons hele verhaal én benieuwd hoe onze aanpak verschilt van de andere gemeenteraadsfracties? Lees het hele artikel van RTV Utrecht dan hier

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.