25 januari 2014

Hanke Bruins-Slot: "CDA gaat voor de sport!"

Tijdens het congres van de hockeybond (KNHB) in Utrecht heeft CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot vandaag de maatschappelijke waarde van sport in de wijk benadrukt. Hanke hockeyt zelf bij Kampong in Utrecht en ze staat op plek 47 van de CDA-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

“Sport is maatschappelijk goud, dat ook lokaal verzilverd moet worden. Het CDA Utrecht zet zich er hard voor in dat de gemeente de sportvereniging daarin ook financieel ondersteunt. Bijvoorbeeld wanneer clubs hun gebouw beschikbaar stellen voor andere verenigingen, van bridge tot muziek of wijkactiviteiten. Efficiënt van de ruimte gebruik maken scheelt de gemeente elders geld en levert verenigingen extra huuropbrengsten op. Het is een win-win situatie.”

De Utrechtse CDA-fractie zet zich in om sportverenigingen meer kans te geven om zelf voor inkomsten te zorgen. Dat kost de gemeente niets, maar helpt verenigingen enorm. Afgelopen najaar stelde de fractie bijvoorbeeld voor om het welstandsbeleid aan te passen zodat sportverenigingen ook naar buiten reclame kunnen maken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.