15 september 2021

Jantine Zwinkels lijsttrekker CDA Utrecht bij gemeenteraadsverkiezingen

Jantine Zwinkels (31) is door de leden van CDA Utrecht gekozen tot nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Jantine is sinds 2018 raadslid in Utrecht, toen ze met voorkeursstemmen in de raad werd gekozen. Ze volgt daarmee Sander van Waveren op als lijsttrekker. Van Waveren vertrok eerder dit jaar uit de Utrechtse gemeenteraad en zijn rol als fractievoorzitter werd overgenomen door Bert van Steeg.

Jantine Zwinkels: “Ik kijk er onwijs naar uit om vanuit onze idealen als rentmeesterschap en solidariteit te bouwen aan de toekomst van Utrecht, waar iedereen zich thuis kan voelen. Met frisse energie aan de slag, samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke initiatiefnemers. Er is genoeg te doen!

Voorzitter van CDA Utrecht, Simon van Keulen: “Met Jantine Zwinkels heeft het CDA een inspirerende en gedreven lijstrekker die onze uitgangspunten goed over het voetlicht kan brengen. Zij spreekt vele mensen aan en heeft in de afgelopen raadsperiode laten zien dat zij een gezicht geeft aan de waarden en normen die onze partij als uitgangspunten heeft.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.