06 februari 2020

Nieuwe fractiemedewerker!

We hebben een nieuwe fractiemedewerker: Rosa! Hieronder stelt ze zich voor.

Hoi! Mijn naam is Rosa Beck en sinds kort ben ik fractiemedewerker bij CDA Utrecht. Ik ben 19 jaar oud en op dit moment tweedejaars rechtenstudent aan de Universiteit Utrecht. Sinds (ruim) 1,5 jaar woon ik in het mooie Utrecht in de wijk Wittevrouwen, maar oorspronkelijk kom ik uit het altijd gezellige Brabant. Naast mijn studie ben ik lid van de studentenvereniging Unitas en speel ik fanatiek dwarsfluit.

In 2017 ben ik lid geworden van het CDA en CDJA, en vanaf dat moment heb ik ook actief meegeholpen aan de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, in gemeente Sint-Michielsgestel. Begin 2019 ben ik daarnaast ook actief geworden binnen het CDJA: ik vervul nu ruim een jaar de functie als secretaris van CDJA Provincie Utrecht en ik bezoek trouw alle CD(J)A congressen. Wat me vooral aanspreekt bij het CDA, is het uitgangspunt dat je niet naast elkaar leeft, maar met elkaar. De samenleving staat centraal: niet de markt of de overheid. We dragen dus zorg voor iedereen, wat ook duidelijk naar voren komt in het Zij-aan-Zij discussiestuk van het CDA.

Als fractiemedewerker hoop ik mijn eigen steentje bij te dragen aan de Utrechtse CDA-fractie. Ik hoef gelukkig niet veel stil te zitten, want in een mooie stad als Utrecht is altijd genoeg te doen! Als je een keer kennis wilt maken onder het genot van een kopje koffie of als je vragen hebt, stuur me dan vooral een berichtje of kom eens naar de vrijdagmiddagborrel!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.