August Wijnberg

Kandidaat raadslid

Dag inwoner van Woudenberg,


Ik ben August Wijnberg ,  geboren en  getogen en werkzaam in Woudenberg. Getrouwd met Louise Wijnberg –Van Bentum en wij wonen met veel plezier met onze 2 kinderen in Woudenberg. Ik heb bouwkunde architectuur gestudeerd en veel contact gehad met de Gemeente Woudenberg omtrent bouwvergunningen en ruimtelijke ordening.


Waarom ik lid ben van het CDA?

  • Ik zou graag zien dat inwoners meer inspraak krijgen bij het vormgeven aan ons dorp en betrokken zijn bij wat er in hun eigen woonomgeving gebeurt. Ik vind het belangrijk, dat er met inwoners gepraat wordt,  dat er naar hen geluisterd wordt en dat er hierna aktie genomen wordt.
  • In de zomertijd vieren er rondom het Hensschotermeer tienduizenden toeristen hun vakantie. Er wordt een nieuwe wijk Hoevelaar gebouwd met circa 900 woningen. Veel (nieuwe) mensen, die graag ons centrum bezoeken, maar het mist sfeer. Veel van deze mensen wijken uit naar onze buurtdorpen. Ik vind dat een gemiste kans. Woudenberg kan ook een plek zijn waar mensen elkaar ontmoeten in een gezellig en mooi centrum. Jong en Oud!
  • De indeling van wijken, verkeer, sport, recreatie, speeltoestellen en natuur hebben de aandacht nodig. Met name in de beginfase van een (bouw)plan. Door mijn bouwkundige achtergrond heb ik genoeg ideeën hierover en die wil ik graag delen.

Inwoners, Gemeente en het CDA Woudenberg kunnen door samen te werken veel bereiken, daar ben ik van overtuigd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.