Dorpskern

Hoe maken we het gezellig in het centrum?

 

Dat er iets moet gebeuren met de kern van Woudenberg, daar is iedereen het wel over eens. Er vinden al heel lang allerlei onderzoeken plaats, maar het komt nog niet tot ontwikkelen. Op deze manier jagen we ondernemers en bezoekers weg uit het dorp, terwijl dat juist niet is wat we willen. De visie is ontwikkeld, dus nu kan de route bepaald worden en daarna kunnen we er een gezellig centrum van maken voor jong en oud. Bedrijvigheid in het dorp is bijvoorbeeld belangrijk voor jongeren, die daar hun eerste baantje hebben. Op die manier betrek je hen bij het dorp en bouwen zij een netwerk op.

Wat niet vergeten mag worden, is dat het dorp een plek moet zijn, die voor iedereen goed toegankelijk is: wandelend, fietsend, met rollator, kinderwagen, blindenstok, scootmobiel of rolstoel. Als dat niet goed geregeld is, voelen mensen zich beperkt in hun bewegingsvrijheid en daar moeten we onze ogen niet voor sluiten. Hoe fijn is het ook dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek hebben in ons dorp en zo ook bij kunnen dragen aan de samenleving. Dat zorgt voor contacten met andere mensen en maakt dat zij zich gewaardeerd voelen.

We zijn van mening dat in een dorp als Woudenberg de winkels op zondag niet open hoeven. Voor boodschappen zijn er uitgebreide mogelijkheden op vrijdag- en zaterdag-avond, terwijl het dan meestal rustig in de winkels is. Tevens waren de supermarkten tijdelijk op zondag open, waar weinig gebruik van werd gemaakt. Veel kleinere winkels staan niet te springen om open te gaan op zondag en daarnaast zal het ook voor de werknemers betekenen dat het niet meer vanzelfsprekend is om op zondag vrij te zijn. De keuze om vrij te kunnen zijn, vervalt daarmee. Je mag genieten van de rust in het dorp.

 

Wij willen ons inzetten voor

  • Een levendig en leefbaar centrum waar mensen elkaar kunnen ontmoeten;
  • Een toegankelijk dorp waarin mensen niet in hun bewegingsvrijheid beperkt worden.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.