CDA Zeist  4 Leo Oosterveen

Leo Oosterveen

(Buitengewoon) Raadslid

Ik ben Leo Oosterveen en woon sinds 1998 met veel plezier in Zeist, eerst in Vollenhove, vervolgens in Brugakker en nu woon ik in Kerkebosch. Ik werk voor een brancheorganisatie. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en speel trombone in Big Band Zeist.

Ik vind het van belang en mooi om mee te maken dat gezamenlijke initiatieven uit bijvoorbeeld een buurt of vereniging, bijdragen aan Zeist. Of het nu een inzameling is voor een goed doel of een gezamenlijk buurt project voor energieopwekking, door het samen te doen sta je sterker. Dat samenwerken gebeurt al, maar er kan nog wel een tandje bij.

De gemeentepolitiek volg ik al enige jaren. Het in gesprek zijn over wat we nu zo leuk vinden in Zeist en hoe we het nog beter kunnen maken vind ik inspirerend. Vanuit die betrokkenheid en interesse heb ik enige jaren geleden ook de CDA-talent academie gevolgd.

Ik stel mij kandidaat voor het CDA Zeist omdat ik me er bewust van ben geworden dat het inspanning vereist om zo’n dit alles te behouden en te verbeteren. Het CDA Zeist heeft naar mijn mening een sterk verkiezingsprogramma, waarvan ik het Zeist en haar inwoners gun dat er veel van ingezet en uitgevoerd wordt. Ik wil me daar graag voor inzetten. In het bijzonder wil ik bijdragen aan beleid omtrent woningbouw met respect voor natuur en buitengebied, op een verstandige manier met duurzaamheid en circulariteit omgaan en meer ontmoeting en verbinding tussen mensen van allerlei lagen van de bevolking.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.