CDA Zeist 1. Marcel Fluitman

Marcel Fluitman

Fractievoorzitter

Mijn naam is Marcel Fluitman. Samen met mijn vrouw woon ik met veel plezier op de Montaubanstraat. Midden in het centrum van Zeist, in het huis waar ook mijn ouders en grootouders hebben gewoond. Ik heb drie zonen die ook in Zeist wonen. Als geboren en getogen Zeistenaar ben ik zeer begaan met wat er binnen Zeist leeft. Politiek zit in de genen. Ik kom uit een ‘CDA nest’. Mijn vader was gemeenteraadslid en later wethouder in Zeist en mijn broer heeft ook lange tijd voor het CDA in de Zeister gemeenteraad gezeten. Van 2007 tot mei 2014 zat ik voor het CDA in de gemeenteraad van Zeist. Eerst als raadslid en later als fractievoorzitter. Van mei 2014 tot mei 2022 ben ik wethouder voor het CDA geweest in onze mooie gemeente.

‘Ergens iets van vinden’ is goed maar ‘er zelf ook een bijdrage aan leveren’ is beter! Dit is dan ook de reden waarom ik mij al vele jaren inzet binnen de gemeentepolitiek van Zeist. Ik vind het belangrijk om, vanuit de grondbeginselen van het CDA, samen met de CDA-fractie, de gehele gemeenteraad en ambtelijke organisatie maar bovenal mét alle inwoners en ondernemers uit Zeist te bouwen aan de ontwikkeling van Zeist én op te komen voor de belangen van alle Zeistenaren.

In de afgelopen jaren ben ik verantwoordelijk geweest voor de projecten nieuwbouw Kerckebosch en Vollenhove vooruit. Kerckebosch waar mee sociale woningen zijn gebouwd dan dat er waren en ruim 6oo bomen extra zijn gepland. Ook is er een prachtig wijkservicepunt gekomen: het Binnenbos. De buurtvernieuwing Vollenhove Vooruit viel eveneens onder mijn verantwoordelijkheid. Ook daar zijn mooie resultaten behaald zoals het wijkservicepunt ’t Volle Hof. Voorts viel de vernieuwing en bouw crematorium op de begraafplaats Bosrust onder mijn portefeuille. Verder heb ik mij ingezet voor een bloeiend kunst en cultuurbeleid, een beeldenroute en de vernieuwing van de cultuurvleugel en oranjerie in Slot Zeist. Hiernaast hadden WMO, gezondheids- en ouderenbeleid mijn aandacht. Eenzaamheidsbestrijding voor jong en oud was een speerpunt. Zo zijn er o.a. de alliantie tegen eenzaamheid en een project 75+ huisbezoeken opgezet. Voor de jongeren is het programma Join us opgestart om ook onder hen eenzaamheid te voorkomen.

Met veel plezier en passie blijf ik mij vanaf mei 2022 als fractievoorzitter voor het CDA in de gemeenteraad inzetten voor de samenleving van Zeist!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.