CDA Zeist 3. Marcel Pluim

Marcel Pluim

(Buitengewoon) Raadslid

Marcel Pluim geboren en getogen Zeistenaar, getrouwd met Cisca en samen hebben wij een zoon Rogier van 21 jaar en een dochter Anne-Lieke van 16 jaar. In het begin hebben wij gewoond in de Verzetswijk en sinds 2003 wonen wij in de mooie Dichterswijk van Zeist.

Mijn loopbaan begon vanaf mijn 19e al in de accountancy en ben daar uiteindelijk jarenlang werkzaam geweest als manager op diverse kantoren. In 2014 ben ik uiteindelijk voor mij zelf begonnen met een administratie-en advieskantoor wat ik samen met mijn zakelijk partner run. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een kantoor met 10 personen waarbij onze cliënten zich bevinden in het midden en kleinbedrijf en een andere tak is het beheer van Vereniging van Eigenaren waar wij zowel administratief- technisch en bestuurlijk ondersteuning bieden.

Door mijn zakelijk netwerk ben ik al jaren lid van het dagelijks bestuur van de ondernemersvereniging Zakelijk Zeist Onderneemt! Deze ondernemersvereniging fungeert als netwerk tussen ondernemers in Zeist alsmede de belangenbehartigers voor de ondernemers met de gemeente Zeist.

Ook ben ik al jaren betrokken bij verenigingen en stichtingen in Zeist op zowel maatschappelijk als cultureel terrein, aangezien ik het belangrijk vindt om voor anderen iets te kunnen betekenen en activiteiten te organiseren waar anderen plezier aan beleven en waarbij wij de gemeente Zeist op de kaart zetten als een aantrekkelijke en bruisende gemeente.

Stichting Kerk & Samenleving (maatschappelijk), Stichting 4 & 5 mei Comite Zeist, Stichting Oranje Comite Zeist, C.J.V. Jonathan (jeugd en jongerenwerk), Stichting Boek & Theater Zeist (educatief/cultureel), Stichting Muziekstad Zeist (cultureel) Regie/organisatie Sinterklaas intocht gemeente Zeist, Rotary Club Zeist.

Sinds 2018 ben ik raadslid waarbij ik het uitermate belangrijk vind mij in te zetten voor alle inwoners van onze prachtige gemeente, zodat iedereen zich prettig voelt om hier te wonen. In de periode 2018-2022 ben ik woordvoerder samenleving en ruimte.  Ook vervul ik de functie van voorzitter van de Auditcommissie van de gemeente Zeist.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.